Majesteit, geef uw vrijheid niet op • Omroep Ongehoord Nederland

majesteit,-geef-uw-vrijheid-niet-op-•-omroep-ongehoord-nederland

19-11-20 09:56:00,

Jannie Mosk, Kudelstaart

Aan Zijne Majesteit koning Willem-Alexander, Het afgelopen jaar ben ik heen en weer geslingerd door voor- en tegengedachten over de coronacrisis. Ik ben niet iemand die vooraan in een demonstratie loopt. Ik weet dat er een virus is waartegen ons lichaam nog niet voldoende antistoffen heeft kunnen opbouwen. Inmiddels ben ik zelf ook een keer positief getest en ik ben ook ziek geweest.

Vorige week heb ik via Twitter negentien vragen gesteld aan minister-president Rutte en minister de Jonge. Er is er niet één beantwoord. Ik was onder de indruk van uw toespraak op 4 mei. U riep daarin duidelijk op om niet normaal te maken wat niet normaal is, omdat dit de enige manier is om onze democratische rechtstaat en onze vrijheid te beschermen. Inmiddels zijn we maanden verder en lijkt er wél een nieuw normaal te ontstaan.

Met kleine stappen raken wij gewend aan een onvrije samenleving. Het feit dat dit in kleine stappen gebeurt, maakt mijn zorgen groter. De coronavoorschriften die eerst als adviezen gepresenteerd werden, kunnen binnenkort worden afgedwongen via een in de maak zijnde noodwet. U bent vast op de hoogte van de kanttekeningen van wetenschappers tegen deze wet.

Een kleine greep uit mijn waarnemingen. Ik werk als docent op een scholengemeenschap in Amstelveen. De sfeer onder collega’s is veranderd. Ik zie dat er collega’s zijn die in paniek raken als anderen te dicht in de buurt komen of in de gangen geen mondkapje dragen. Veel kinderen volgen thuis online lessen, zij zijn bang dat er iets met hun ouders kan gebeuren.

Als ik in het park een praatje maak met andere hondenbezitters en hen vertel dat ik corona heb gehad, is de standaardreactie dat mensen een stap achteruit doen. Ze stonden al zo keurig op anderhalve meter afstand.

In mijn huwelijk gaat het niet altijd even gemakkelijk omdat ik niet op alle fronten dezelfde mening heb als mijn man. Mijn vader in het verpleeghuis heeft te maken met voortdurende aanpassingen in de bezoekregeling. Hij is niet langer vrolijk, maar slijt zijn dagen in somberheid.

U hoeft mij niet bij de hand te nemen. Maar ik heb u wel nodig om nuances aan te brengen. U wordt immers gehoord. Ik niet.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: