Regering reageert met repressie op de snelle groei van onafhankelijke media – Transitieweb

regering-reageert-met-repressie-op-de-snelle-groei-van-onafhankelijke-media-–-transitieweb

19-11-20 09:32:00,

Het draagvlak voor de coronamaatregelen kalft zienderogen af. In plaats van stil te staan bij het eigen gebrek aan overtuigingskracht gaat de regering over tot intimidatie van de critici van haar beleid. 

Vandaag werden de resultaten bekend van een onderzoek van het RIVM en de TU Delft. Daaruit blijkt dat een ruime meerderheid van de bevolking zich op dit moment NIET wil laten vaccineren. 13 procent wil het in geen geval. 48 procent wil de ontwikkelingen nog even aanzien en zich eerst verder informeren.

Zoiets noem je een gebrek aan draagvlak.

We zien tegelijkertijd dat de alternatieve media een grote vlucht nemen. Naast De Andere Krant (met oplagen die boven het miljoen uitstijgen) zijn er nu ook Gezond Verstand en OPN Nieuws, beiden met oplagen in de honderdduizenden.

Eindelijk, want nu is er een stevig tegenwicht tegen de eenzijdige berichtgeving in de reguliere media. Goed voor een gezonde discussie en een afgewogen oordeel, zou je zeggen.

Protestbrief

Maar de regering – in het nauw gebracht door de beweging van de publieke opinie – grijpt naar het middel van de repressie.

Zo belde er politie aan bij onafhankelijke TV-maker Flavio Pasquino en ook bij arts Dirk Verelst die meewerkt aan TransitieWeb. Boodschap: ‘We maken ons zorgen over je, weet wel wat je doet.’

Deze week werd verder bekend dat Defensie (sic) onderzoek doet naar kritische media en dat de Reclame Code Commissie zich gaat buigen over radiospotjes van Gezond Verstand.

Tegen al deze intimidatie nam de kersverse Nederlandse Vereniging van Vrije Journalisten (NVVJ) vandaag stelling in een protestbrief aan de minister van Justitie en Veiligheid.

Meer hierover lezen

Lees de uitgebreide nieuwsanalyse die Guido Jonkers maakte over deze gebeurtenissen en die vandaag op WantToKnow verscheen.

Vandaag besteedde ook Rob Vellekoop in DLM Plus aandacht aan de protestbrief.

Steun de vrije media

Alle onafhankelijke media hebben je steun nu hard nodig. Neem een abonnement, koop een los nummer bij Ako of Bruna, doneer, distribueer, deel artikelen op social media en – als dat op je weg ligt – ga meedoen met schrijven, onderzoeken en verslag doen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: