Amerikaans bedrijf begint klinische test met Covid-19 neusspray vaccin op mensen – Xandernieuws

amerikaans-bedrijf-begint-klinische-test-met-covid-19-neusspray-vaccin-op-mensen-–-xandernieuws

20-11-20 08:22:00,

—————————————————————————————————————————————–

Imperial College London en Oxford University testen al sinds september geïnhaleerde Covid-vaccins – Ook een neusspray vaccin bevat vreemde cellen en adjuvanten

—————————————————————————————————————————————–

Het Amerikaanse biotech bedrijf Altimmune heeft een Covid-19 vaccin ontwikkeld dat via een simpele neusspray kan worden toegediend. Op dit moment worden vrijwilligers gevraagd om deel te nemen aan een klinische testfase. Onderzoeksjournalist Martin Vrijland schrijft al enige tijd dat mensen die zich laten testen op corona tijdens het afnemen van een neus- of keel ‘swab’ mogelijk juist opzettelijk worden besmet. Zou daar, gezien de overduidelijk snelle ontwikkeling van intranasale vaccinatie technologie, een kern van waarheid in kunnen zitten?

Betrokken onderzoekers zeggen dat een coronavaccin dat in de neus wordt gespoten of wordt geïnhaleerd veel makkelijker over de wereld kan worden verspreid, omdat het niet bij zeer lage temperaturen hoeft te worden opgeslagen. Tevens zeggen ze bewijs te hebben dat zo’n vaccin beter zal werken dan een traditionele injectie.

‘Als je een vaccin wilt dat echt tegen een infectie en overdracht op anderen beschermt, wil je een antilichamen reactie in je neus, in je longen,’ zei Robin Shattock, infectieziektenspecialist aan het Imperial College London. ‘De meest efficiënte wijze om dat op te wekken is door die route in te enten.’

Een vaccin dat rechtstreeks in de neus wordt gespoten of geïnhaleerd zou de ontwikkeling van het coronavirus daar meteen kunnen stoppen, zo is de redenatie. Daarmee zou ook meteen het risico dat anderen door niesdruppeltjes worden besmet, worden verminderd.

Klinische testen met Covid-19 neusspray vaccins

Het Amerikaanse biotech bedrijf Altimmune werkt al enige tijd aan de ontwikkeling van intranasale vaccins, niet alleen voor Covid, maar ook voor Influenza en Antrax. Altimmune roept vrijwilligers op zich aan de melden voor een EPIC klinische test met een potentiële Covid-19 spray.

De biologisch gezien logische gedachte achter neusspray vaccins is dat het direct op de slijmvliezen terecht komt, net als het virus, en er hierdoor meer IgA antilichamen worden aangemaakt, waardoor het immuunsysteem beter wordt opgebouwd. De fabrikanten denken dat er hierdoor in de neus een blokkade wordt opgebouwd tegen het virus, waardoor dit niet in de longen terecht kan komen.

Het Imperial College London en de University of Oxford verrichten al enkele maanden proeven met intranasale coronavaccins op mensen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: