De tijd van de Zieners | Door Thomas Castellini | KenFM.de

de-tijd-van-de-zieners-|-door-thomas-castellini-|-kenfm.de

20-11-20 03:44:00,

Met modelberekeningen en onzekere voorspellingen houden de machthebbers en hun adviseurs de paniek in stand.

Er is een tijd gekomen dat mensen op het toneel van wereldgebeurtenissen verschijnen, groot en klein, die bepaalde gebeurtenissen kunnen voorspellen dankzij wonderbaarlijke vermogens. Dit zijn politici die regeren, en deskundigen die voorspellen voor de machthebbers, maar ook voor het gewone volk. Net als bij de loterij geldt voor hun voorspellingen het volgende: Alle informatie is zonder garantie. Of zoals bij medicijnen: Voor risico’s en bijwerkingen raadpleegt u uw overheid of uw viroloog.

Onder de indruk en ook geschokt zien we dat de in de zomer gedane voorspelling dat er een „tweede golf“ op komst is, inderdaad uitkomt. In oktober 2019 hebben het World Economic Forum (WEF), de Bill & Melinda Gates Foundation en het Johns Hopkins Center for Health Security zelfs met een bewonderenswaardige vooruitziende blik de uitbraak van een pandemie gesimuleerd (1).

Nu zijn er nieuwe visionairs naar voren gekomen. Ze zijn niet van de ochtend, maar van Saarland en hebben een „online simulator“ ontwikkeld die – „vrij beschikbaar en gemakkelijk te gebruiken“ – de komende tijd voorspelt „op basis van de op dat moment beschikbare gegevens“. RTL.de heeft al wat gesimuleerd en op 3 november 2020 onder de titel „Corona-simulator shows“: De prognose voor Duitsland is somber“ (2):

„Men kiest gewoon een bondsstaat of Duitsland als geheel en stelt een datum vast waarop de ontwikkeling moet worden getoond. U kunt ook bepalen welke categorieën de grafieken moeten laten zien en extra waarden laten zien, zoals het reproductienummer.

Als u bijvoorbeeld 30 oktober voor Duitsland binnenkomt, kunt u zien dat de 19.200 nieuwe infecties per dag tot aan kerstmis, berekend door bondskanselier Angela Merkel, meer dan realistisch zijn. Volgens de simulator zal Duitsland dit cijfer over ongeveer twee weken bereiken.

Angstaanjagende simulaties

„Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis wordt behandeld zal dus toenemen van ongeveer 2.400 tot iets minder dan 6.400, waarvan ongeveer 1.200 op de intensive care, 760 kunstmatig worden geventileerd. In eerste instantie zal dit geen grote invloed hebben op de sterftecijfers: Het model voorspelt 29 Covid-19 sterfgevallen op 30 oktober.

Sommigen zeggen misschien dat het land dit aankan,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: