Speciale helden? | Door Bernhard Loyen | KenFM.de

speciale-helden?-|-door-bernhard-loyen-|-kenfm.de

20-11-20 07:48:00,

Het blijft een machtigende handeling!

Een commentaar van Bernhard Loyen.

Ja, gisteren, 18 november 2020, zal dit land weer veranderen. Met de stemming over de wet, voor de derde keer gewijzigd, „voor de bescherming van de bevolking in geval van een epidemische situatie van nationaal belang“, verwierf een beheersbare kracht, de makers van de aanvullingen en vernieuwingen die ermee gepaard gaan, definitieve macht.

De onwettige regeling, die al wekenlang werd verondersteld om besluiten over een juridisch volledig onwettige handelingsvrijheid van een kliek op een zogenaamde „Conferentie van de bondskanselier met de regeringsleiders van de deelstaten“ aan de orde te stellen en aan te kondigen, is nu door de stemming van gisteren op het geëiste en beslissende wetgevende niveau gebracht. Podiumoverwinning voor Merkel, Spahn, Drosten en Wieler. Volle punt overwinning voor de farmaceutische industrie.

Bij een hoofdelijke stemming stemden 413 van 708 parlementsleden met 235 stemmen tegen en acht onthoudingen voor een overeenkomstige motie van de coalitiefacties. 52 stemmen werden niet uitgebracht (1).

Geïnteresseerde, vooral kritische burgers waren benieuwd hoe onze gekozen vertegenwoordigers zich zouden opstellen ten aanzien van deze laatste massale ingreep in de burgerrechten. Politici, vertegenwoordigers van de media en omstanders van de Corona hebben bij voorbaat hun verontwaardiging geuit, omdat de term „Enabling Act“ steeds vaker in de discussies wordt gebruikt. Aanmatigend of gepast?

Het Handelsblatt maakt duidelijk, ik citeer: Het idee dat dit een „machtigingswet“ is en de weg naar de dictatuur is absurd. Maar het internet zit vol met valse informatie die deze stelling lijkt te ondersteunen. Onder de demonstranten zijn ook corona-ontkenners en rechtsextremisten, het blijft niet vreedzaam (2).

Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas stuurde gisteren een bericht op Twitter, citaat: „Help eens mee met de feiten“: de nazi’s hebben de democratie ondermijnd met de machtigingswet. Vandaag doen we het tegenovergestelde met de Infectiebeschermingswet. Arbitrage is uitgesloten, juridische duidelijkheid wordt gecreëerd (3).

Het staatsnieuws van 20.00 uur op de ARD bevestigde in het avondcommentaar, citaat: „De nieuwe wet op de infectiebescherming verduidelijkt veel dingen, creëert transparantie en beschermt uitdrukkelijk het recht op montage. Het is niet zo dat de staat achteloos meer toegang krijgt tot het dagelijks leven van zijn burgers (4).

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: