Verenigd Koninkrijk verwacht groot volume bijwerkingen vaccin – Viruswaarheid

verenigd-koninkrijk-verwacht-groot-volume-bijwerkingen-vaccin-–-viruswaarheid

20-11-20 01:45:00,

Is vaccinatiecampagne medisch experiment?

Door mr. Jeroen Pols

Rotterdam – 20 november 2020 – Het MHRA, de Britse evenknie van de Inspectie Gezondheidszorg en jeugd (IGJ), schreef in september een Europese aanbesteding uit voor software die de bijwerkingen van het COVID-19-vaccin moet gaan monitoren. Dit is nodig omdat de verouderde systemen de te verwachten volumes aan bijwerkingen van het vaccin niet zal kunnen verwerken. Is hier sprake van een medisch experiment op de bevolking?

Het agentschap verwacht veel bijwerkingen omdat de zoektocht naar een vaccin “onvoorspelbare patronen” volgt. MHRA versnelde de aanbesteding omdat zij de lancering van het vaccinatieprogramma aanvang 2021 verwacht. “Als de MHRA de software niet implementeert, kunnen de bijwerkingen niet effectief verwerkt worden. Dit zal het vermogen om eventuele veiligheidsproblemen met het Covid-19-vaccin snel te identificeren belemmeren en vormt een directe bedreiging voor het leven van de patiënt en de volksgezondheid.”

Testfase

De testfase van een vaccin duurt doorgaans vijf tot tien jaar. Recordhouder is het bofvaccin dat in 1967 op de markt gebracht werd. De ontwikkeling en vergunningverlening duurde vier jaar. De testfase bestaat uit drie fases. In de eerste fase wordt bij gezonde vrijwilligers gekeken of het vaccin veilig is en welke dosering het beste werkt. In de tweede fase worden doelgroepen getest om te kijken hoe het afweersysteem reageert. Pas in de derde fase ontvangen grotere testgroepen van duizenden proefpersonen het vaccin. Een controlegroep ontvangt een placebo.

DNA- RNA-vaccins

Het vaccin tegen COVID-19 maakt gebruik van een experimentele techniek die het genetische materiaal van het virus in menselijke cellen brengt. Daar wordt het eiwit gemaakt dat nodig is om een immuunrespons op te wekken. De biotechnologie die aan dit geneesmiddel ten grondslag ligt, bestaat al bijna dertig jaar en heeft nog nooit een werkend vaccin opgeleverd tegen een menselijke ziekte. Vele pogingen om met deze techniek bijvoorbeeld een HIV-vaccin te ontwikkelen, mislukten. `

Veiligheid

Het is belangrijk dat de tijd wordt genomen voor veiligheidscontroles en dat een vaccin pas op de markt komt nadat alle testfases zorgvuldig doorlopen werden. Veel gevolgen openbaren zich immers pas op de langere termijn. Dit geldt nog meer voor een experimentele techniek die het menselijke DNA wijzigt. Het RIVM stelt op de website dat deze techniek succesvol toegepast werd bij dierenvaccins. Mensen zijn echter geen vee. Een gevaccineerd kalf wordt na enkele maanden geslacht zodat langetermijngevolgen geen kans hebben.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: