Haagse bevrijdingsdemo begraaft angst met trompetgeschal – De Lange Mars Plus

haagse-bevrijdingsdemo-begraaft-angst-met-trompetgeschal-–-de-lange-mars-plus

22-11-20 08:40:00,

Tijdens een druk bezochte demonstratie `Hart voor Vrijheid` van Viruswaarheid in Den Haag is op zaterdagavond de angst begraven, niet met geweld maar met liefde, aldus een van de organisatoren Mordechai Krispijn. De politie is massaal aanwezig, maar blijft op afstand.

Den Haag

Vanaf drie uur ‘s middags stromen meer dan duizend bezorgde burgers naar het koude Malieveld in Den Haag. Zij toveren de winderige grasvlakte binnen de kortste keren om tot een bonte verzamelplaats van mensen die de vrijheid van ons land in alle toonaarden liefhebben. Veel van hen zijn uitgedost met lichtjes voor straks.

Op het podium staat een doodskist met daarop de teksten: `angst` en ‘RIP`. Volgens Krispijn in zijn toespraak gaan we allemaal op een dag, maar dat is ok. Hij zegt bewogen:`Leef zonder angst, maar in vrijheid. Begraaf de angst voor covid of voor vaccinaties. En `May your fear rest in peace`”.

Veiligheid en angst

Jeroen Pols zet de lijn door in zijn speech. De rode draad van vandaag blijkt angst te zijn die de vrijheid in de weg staat.

Hij houdt een emotioneel pleidooi voor vrijheid. “Er staat en kist met Angst op het Malieveld. Wat is vrijheid”, vraagt hij zich hardop af. En hij beantwoordt deze vraag met een waarschuwing.

“Vrijheid is om te gaan waar ik wil. Toch is vrijheid nog veel meer. Het is de afwezigheid van het gevoel onvrij te zijn. Vrijheid is een gevoel, het begeleidt je dag en nacht.” Volgens Jeroen wordt onze vrijheid al 20 jaar ingeperkt.

“Onze overheid is goed in het creëren van schijntegenstellingen. Veel mensen dachten dat we de overheid konden vertrouwen. Politici hebben steeds meer vrijheden weggehaald. Dat deden ze door te spelen met angst, die wordt veroorzaakt door criminaliteit, terrorisme, klimaat en het virus.”

Misleiden

Pols zegt dat de overheid steeds een ruil voorstelde. “Geef ons jullie vrijheden, dan zorgen wij voor jullie veiligheid. Uiteindelijk hebben onze bestuurders alles afgenomen.”

Hij vraagt zich hardop af wanneer wij voor het laatst ingeleverde vrijheid teruggekregen?

“Veiligheid betekent in de eerste plaats een leven leiden met angst voor je eigen overheid.”

Wij hebben ons laten misleiden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: