Bijeenkomst Vrouwen voor Vrijheid en stemmingmakerij in de media | Stichting Vaccin Vrij

bijeenkomst-vrouwen-voor-vrijheid-en-stemmingmakerij-in-de-media-|-stichting-vaccin-vrij

23-11-20 01:15:00,

Op zaterdag 14 november 2020 kwamen een paar duizend vrouwen bijeen om elkaar en hun mannen te inspireren en bekrachtigen.

De middag begon met een cirkel met meer dan 100 vrouwen die op sjamanen-trommels sloegen. Zingen mocht niet van de beleidsmakers. Waarom niet? De vrouwen hielde keurig netjes afstand. Buiten is volgens Ira Helsloot van de Radboud Universiteit de verspreiding van het virus nihil, en de teksten van de liederen waren respectvol.1

De hele bijeenkomst verliep vreedzaam – geen oproer kraaiende sprekers, geen geweld, geen rookbommetjes of iets dergelijks. De sfeer was liefdevol, vastberaden en werd omlijst door een bij vlagen prachtige roze, oranje getinte lucht.

Het onderstaande filmpje van de toespraak van Isa Kriens, de “kleine activist” kan u een indruk geven van deze bijeenkomst.

De bijeenkomst stond gepland tussen 16:00 en 18:00 uur, maar liep iets uit tot 18:20 uur Nadat de laatste spreker het woord had gehad werd op het podium iedereen bedankt. De mensen maakten zich op om naar huis te gaan en op de valreep werd er nog wat muziek opgezet en begonnen mensen spontaan te dansen. De organisatie heeft toen de muziek uitgezet en de mensen gingen in alle rust naar huis.

De volgende dag bericht het Parool: “Demonstratie Museumplein afgebroken wegens schenden coronaregels”. Het is pure stemming kwekerij. En het wordt bovendien klakkeloos overgenomen door hart van Nederland, nu.nl, de Telefraaf, het AD, Trouw, de NOS, NH nieuws, en JoopBNN-Vara.

Een journalistiek dieptepunt was de enige smet op weer een nieuw hoogtepunt van de bijeenkomsten die door bewuste, bezorgde, en bevlogen burgers worden georganiseerd.

Verontwaardiging leidt tot rectificatie

Dit verhaal kreeg nog een staartje doordat verontwaardigde deelnemers spontaan in grote getalen zijn gaan bellen en schrijven naar de media. Komt er een kleine kentering in de vooringenomenheid van journalisten? De eerste krant die de stemmingmakerij rectificeerde was het Parool.2 En ook andere kranten, NOS en AT5 volgden. Na de rectificatie volgde een inhoudelijk interview van het Parool over Vrouwen voor Vrijheid, dat werd geplaatst. 3

Op de vraag: hoe kan het nu dat jullie dit klakkeloos aan nemen van de woordvoerder van de gemeente,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: