“Verantwoordelijkheid nemen” – Hoe we bedrogen worden | Door Rainer Rupp | KenFM.de

“verantwoordelijkheid-nemen”-–-hoe-we-bedrogen-worden-|-door-rainer-rupp-|-kenfm.de

23-11-20 05:32:00,

Een commentaar van Rainer Rupp.

Als inleiding een citaat van de Duitse bondskanselier Helmut Schmidt, die op 10 november 2015 overleed, uit zijn artikel in het weekblad „Die Zeit“ van 30.10.2008.

„Soms hoort men dat we uit solidariteit binnen het NAVO-bondgenootschap aan militaire interventies moeten deelnemen. Het argument past beter in de Nibelungen-saga dan in de realiteit van vandaag. Voor het Noord-Atlantisch Bondgenootschap was en is het een defensief bondgenootschap, niet een bondgenootschap om de wereld te transformeren. Zolang het een defensieve alliantie blijft, is het wenselijk omdat het noodzakelijk is voor een noodsituatie. Maar om er een instrument voor de transformatie van buitenlandse staten van te maken, moeten we er niet aan meedoen, zelfs als sommige politici of schrijvers het als een uiting van wereldwijde politieke verantwoordelijkheid afschilderen. Overal waar sprake is van mondiale politieke verantwoordelijkheid, moet men onderzoeken wat de werkelijke motieven zijn.“

Degenen die de fout maken om naar publieke en zakelijke media te kijken, zijn er nu van overtuigd dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen twee weken geleden zijn geëindigd en dat Joe Biden de winnaar is. In feite zal er voor een aantal weken geen duidelijke winnaar meer zijn. Maar waarom wordt de bevolking in Duitsland bewust misleid door onze vermeende „kwaliteitsmedia“?

Volgens de mainstream media in de VS, Duitsland en in de andere landen van het zogenaamde value west is de racistische en extreemrechtse troef een oranje monster dat zijn vernederende nederlaag niet wil accepteren. In plaats daarvan wil de boze Troef volgens het verhaal zoveel mogelijk stenen in de weg leggen van de uitverkorene Biden, die met zijn onbevlekte prinses Kamala Harris als een held in blinkend pantser wordt afgebeeld, voor de juiste overdracht van het ambt.

En in andere media en politici gaat zelfs het gerucht dat Trump helemaal niet bereid is om het Witte Huis vrijwillig te verlaten, waardoor hij misschien met het leger moet worden weggejaagd. Temeer omdat Trump bereid is om met behulp van zwaarbewapende, fascistische milities de macht te grijpen in een staatsgreep en als dictator te regeren.

Of het nu gaat om zulke sombere vooruitzichten voor de toekomst van de Amerikaanse democratie,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: