Corona Onderzoekscommissie – Deel 18 | Door Jochen Mitschka | KenFM.de

corona-onderzoekscommissie-–-deel-18-|-door-jochen-mitschka-|-kenfm.de

30-11-20 05:10:00,

Belediging van royalty’s of noodzakelijk proces?

Een standpunt van Jochen Mitschka.

We zetten de verslaggeving van de 9e vergadering van het Corona-comité „De rol van de media“ (1) voort met het 4e en laatste deel, komen later terug op vergaderingen 7 en 8, wanneer de door YouTube geblokkeerde video’s opnieuw worden geüpload op andere kanalen, en beschikbaar zijn op de pagina van het Corona-comité.

Na de Duitse journalist en psycholoog Patrick Plaga, die momenteel in Zweden woont, nam Prof. Michael Meyen, die de situatie van de media in de crisis analyseert vanuit een sociologisch en historisch perspectief, het woord. Professor Ludwig werd toen geïnterviewd. Hier de voortzetting van zijn hoorzitting.

Professor Johannes Ludwig

Dr. Füllmich noemde de opmerking van een minister van Binnenlandse Zaken dat hij iets niet kon zeggen omdat het de bevolking van streek zou kunnen maken, en vroeg of zoiets ook in de media bestond.

Uit vele discussies legde Prof. Ludwig uit dat elk medium zo’n vraag op een andere manier beantwoordt. Er was geen regel. Alleen in gevallen als ontvoering, of in andere gevallen waarin een mensenleven acuut in gevaar is, is er geen consensus om geen melding te maken.

Dr. Füllmich sprak de indruk uit dat er in de „Blut und Busen“-kranten geen remming is om zelfs de meest intieme gegevens van beroemdheden te publiceren, aan de andere kant worden politieke schandalen tamelijk zorgvuldig behandeld. Hij vroeg of er in Duitsland bedenkingen waren bij het melden van politieke schandalen.

Prof. Ludwig ontkende dit en wees erop dat er veel politieke schandalen in de media zouden komen. Als voorbeeld noemde hij het aftreden van bondspresident Wulff. Wat echter niet in twijfel wordt getrokken, is hoe afhankelijk het Robert Koch Instituut is van de politiek, of welke rol de individuele protagonisten spelen in de Corona-affaire, hoe de anticiperende gehoorzaamheid werkt, hoe de besluitvormingsprocessen zijn, enz.

De gewone journalist staat onder grote druk om regelmatig verhalen aan te bieden, die vervolgens worden meegenomen, en als hij in dienst is, moet hij de pagina’s vullen. Dit helpt om de vraagstelling van kritieke kwesties te temperen. Aan de andere kant zijn er volgens Prof.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: