Bewijs dat straling van mobiele telefoons bijen doodt.

bewijs-dat-straling-van-mobiele-telefoons-bijen-doodt.

02-12-20 04:35:00,

Europa en Noord-Amerika kampen de laatste jaren met bijensterfte. Hele bijenvolken worden dood in het nest aangetroffen, of zijn domweg met onbekende bestemming verdwenen. Dat baart zorgen vanwege de rol van bijen bij de bestuiving van gewassen, juist ook in de commerciële landbouw. Ook honingbijen hebben te maken met bijensterfte. Het is normaal dat een percentage van de honingbijvolken sterft. Zwakke bijenvolken sterven meestal in de winter en normaal gesproken zal zo ’n 10% van het aantal bijenvolken doodgaan. Maar in sommige jaren gaan er veel meer dan 10% van de bijenvolken verloren. Dit is níet normaal en één van de oorzaken is hoogstwaarschijnlijk het gebruik van de kunstmatige straling.

Bijen zijn stralingszoekers van de natuurlijke straling
Bijen en wespen zijn ook echte straalzoekers. Bijenkorven die op een bepaalde soort natuurlijke straling staan hebben een hogere opbrengst. Met nadruk op natuurlijke soort straling. Echter: er zijn steeds meer overtuigingen dat bijen niet tegen de straling van zendmasten en masten voor mobiele telefonie kunnen en dat hierdoor veel bijen dood gaan, de kunstmatige straling.

Kunstmatige straling
Kunstmatige of technische straling door mensen gemaakt. Elektromagnetische velden (EMV) van o.a. de draadloze telefoons, mobiele netwerken en wifi verstoren de navigatiesystemen van de insecten en daarmee hun immuunsysteem.

Bewijs in 2020
Het bewijs is overweldigend, zeggen onderzoekers van de Nature en Biodiversity Conservation Union (Nabu) op 27 november 2020. In 72 wetenschappelijke papers van de 83 die ze analyseerden, ontdekten dat de straling een schadelijke invloed had op insecten, en vooral op bijen, wespen en vliegen. De straling van mobiele telefoons en wifi veroorzaken de meeste schade. Het activeert een biochemische kettingreactie bij de insecten die hun circadiane ritmes en immuunsysteem ontregelt. Het verstoort ook hun vermogen om te navigeren, omdat ze interfereren met de magnetische velden waarop de insecten vertrouwen.

De Nabu, gevestigd in Duitsland, is pessimistisch dat er iets zal veranderen. ‘Het grijpt in op onze dagelijkse gewoonten en achter mobiele communicatietechnologie zitten krachtige economische belangen,’ meent Johannes Enssle, hoofd van de zuidelijke sectie van Nabu. In feite zal het probleem waarschijnlijk verergeren met de introductie van de 5G-technologie, die ongeveer honderd keer krachtiger is dan 4G en de eerdere netwerken die de Nabu heeft beoordeeld.

Onderzoekers van de universiteit van Punjab over de invloed van mobiele telefonie en de bijensterfte
De oorzaak voor de bijensterfte of het verdwijnen van de bijenvolken is nog steeds zogenaamd onbekend.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: