Het grote voorwendsel – Het grote voorwendsel voor dystopie | Door Diana Johnstone | KenFM.de

het-grote-voorwendsel-–-het-grote-voorwendsel-voor-dystopie-|-door-diana-johnstone-|-kenfm.de

07-12-20 07:43:00,

Een standpunt van Diana Johnstone.

In hun boek „Covid-19: The Great Reset“ presenteren Klaus Schwab en Thierry Malleret van het World Economic Forum ons de stem van een vermeende wereldregering.

Door hun onlangs gepubliceerde World Economic Forum paper „Covid-19: The Great Reset“ te titelen, verbinden de auteurs de pandemie met hun futuristische voorstellen op een manier die onvermijdelijk een veelstemmig „Aha! In de huidige sfeer van verwarring en wantrouwen, de vreugde waarmee de economen Klaus Schwab en Thierry Malleret de pandemie verwelkomen als voorbode van de sociaal-economische onrust die zij voorstellen, suggereert dat zij de pandemie zouden hebben veroorzaakt (als ze dat hadden kunnen doen) als Covid-19 niet toevallig tot stand was gekomen.

In feite had Schwab, de oprichter van het World Economic Forum, de Great Reset al krachtig gehypnotiseerd en de klimaatverandering als trigger voor de crisis gebruikt, voordat de recente uitbraak van het coronavirus hem een nog directer excuus gaf om zijn plannen om de wereld opnieuw vorm te geven te promoten.

De auteurs beginnen in het begin met te verkondigen dat „de wereld zoals we die in de eerste maanden van 2020 kenden, niet meer is“, dat radicale veranderingen een „nieuwe normaliteit“ zullen vormen. We zullen zelf worden veranderd. „Veel van onze overtuigingen en veronderstellingen over hoe de wereld eruit zou kunnen of moeten zien, zullen in het proces verbrijzeld worden.“

In het hele boek lijken de auteurs op te scheppen over de vermeende effecten van de wijdverspreide „angst“ voor het virus, die de mensen de radicale veranderingen willen laten zien die ze zich voorstellen. Ze gebruiken technocratische psychobabbel om te verkondigen dat de pandemie al bezig is de menselijke mentaliteit te veranderen om zich aan te passen aan de nieuwe realiteit die volgens hen onvermijdelijk is.

„Dus onze hardnekkige en mogelijk blijvende angst om besmet te worden met een virus (…) zal de meedogenloze opmars van de automatisering versnellen“.

Echt waar?

„De pandemie zou onze angst om in een gesloten kamer met volslagen vreemden te zitten kunnen vergroten, en veel mensen zouden kunnen besluiten om thuis te blijven om de nieuwste film of opera te bekijken,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: