Hoe COVID-19 vaccin testen worden ontworpen | Stichting Vaccin Vrij

hoe-covid-19-vaccin-testen-worden-ontworpen-|-stichting-vaccin-vrij

07-12-20 09:27:00,

Dit artikel is een vertaling van ‘How COVID-19 Vaccine Trials are Designed’ van Dr. Mercola, dat is gepubliceerd op The Vaccine Reaction’.

Hoe Covid-19 vaccin testen worden ontworpen

Door Dr. Joseph Mercola
 
Er is de laatste tijd veel gesproken over de vraag of het versneld ingevoerde COVID-19-vaccin wel veilig en effectief zal zijn. Hoewel vaccin-fabrikanten ons verzekeren dat elk vaccin dat op de markt komt rigoureus is getest, suggereert de manier waarop de testprotocollen zijn ontworpen dat dit niet het geval is.

Forbes-medewerker William Haseltine, een voormalig professor aan de Harvard Medical School en de Harvard School of Public Health rapporteerde:

“Moderna, Pfizer, AstraZeneca en Johnson & Johnson hebben allemaal hun testprotocollen voor vaccins gepubliceerd in een zeldzame vertoning van transparantie, maar een nauwgezette inspectie van de protocollen geeft aanleiding tot bezorgdheid”.1

In een notendop: de proefopzet is zodanig dat de vaccins goed uit de test komen, zelfs als hun werkzaamheid minimaal is. Natuurlijk moeten we ook rekening houden met de bijwerkingen van het vaccin en ik (dr. Mercola) heb ook verschillende artikelen geschreven over de toenemende bezorgdheid over de veiligheid, bijvoorbeeld hier.

COVID-19 Vaccinproeven zijn zo ontworpen dat ze slagen voor de effectiviteitstesten

 

Zoals opgemerkt door Haseltine1, zou het moeten kunnen voorkomen van een infectie een einddoel moeten zijn van elke vaccinatiestudie. Met andere woorden, u wilt er zeker van zijn dat wanneer u het vaccin neemt, uw risico op infectie aanzienlijk wordt verminderd.

Echter, als het gaat om het COVID-19 vaccin, is het voorkomen van infectie, schokkend genoeg, geen criterium voor succes in een van deze proeven. Het enige criterium voor een succesvol COVID-19 vaccin is een vermindering van de COVID-19 symptomen, en zelfs dan is de vereiste vermindering minimaal.

“We verwachten allemaal een effectief vaccin om ernstige ziekten te voorkomen als we worden geïnfecteerd. Drie van de vaccinprotocollen – Moderna, Pfizer en AstraZeneca- vereisen niet dat hun vaccin ernstige ziekte voorkomt, maar alleen dat ze milde symptomen voorkomen, zoals hoest of hoofdpijn,” schrijft Haseltine, en hij voegt eraan toe:

“De farmaceutische bedrijven zijn van plan om proeven te doen met 30.000 tot 60.000 deelnemers.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: