Wordt het de dood of de gladiolen voor de horeca?

wordt-het-de-dood-of-de-gladiolen-voor-de-horeca?

08-12-20 09:20:00,

corona, horeca, dood of gladiolenDe weerstand tegen de coronamaatregelen en vooral vanuit horecahoek begint nu aan alle kanten richting oppervlakte te borrelen.

Zo erg zelfs dat de complete horeca in Roermond het voor gezien houdt en politici ondertussen lekker smullen in hun eigen restaurant. 
  

Er is natuurlijk een goede reden dat juist de horeca het meest getroffen is van alle sectoren in ons land door “de coronamaatregelen”.

De werkelijke reden heeft niets met gezondheid te maken, maar alles met het feit dat ze koste wat het kost willen voorkomen dat mensen bij elkaar komen en dingen bespreken/beramen die de machthebbers onwelgevallig zijn.

Zolang iedereen rondloopt als een gemaskerde idioot bestaat dat gevaar niet echt, maar op het moment dat de maskers af gaan en mensen met een drankje bij elkaar komen, dan wordt het een heel ander verhaal.

Wanneer dan ook premier Rutte wordt gevraagd hoe het kan dat hij en al z’n collega politici na afloop van de wekelijkse persconferentie wel gewoon koffie met elkaar gaan drinken in een zaal, dan loopt hij te stuntelen voor een antwoord. Logisch, want er is ook geen antwoord dat steekhoudt.

Net zoals het volgende dat bij de Nederlandse bevolking kwaad bloed zet.

‘Vegaburgers en patat met SP-Kamerlid Peter Kwint in het restaurant van de Tweede Kamer’, schrijft Westerveld bij een foto waarop te zien is dat ze met haar collega aan het eten is. Al snel klommen boze mensen in de virtuele pen. De Kamerleden krijgen het er behoorlijk van langs op social media.

‘Het enige restaurant wat gewoon open is. Leuk om zo’n foto te delen met de rest van Nederland. Politici dus wél en 70.000 mensen in de beroepshoreca niet. Prioriteiten van Den Haag’, schrijft iemand op Twitter.

#teampatat
(en vegaburgers) pic.twitter.com/U9FaE6U2rP

— Lisa Westerveld (@Lisawesterveld) December 1, 2020

Maar, bij wie dit uiteraard het meeste kwaad bloed zet zijn de horeca ondernemers en zij dreigen het heft in eigen hand te nemen:

Horecaondernemers in zo’n zestig steden en regio’s openen op 17 januari hoe dan ook de deuren. Een groot aantal horecaondernemers vindt dat de maat nu echt vol is.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: