Boze huisarts: ‘Hoe kun je als premier je volk toespreken terwijl je liegt’

boze-huisarts:-‘hoe-kun-je-als-premier-je-volk-toespreken-terwijl-je-liegt’

15-12-20 02:14:00,

Homepagina » Mens en Dier » Boze huisarts: ‘Hoe kun je als premier je volk toespreken terwijl je liegt’

in Mens en Dier
15 december 2020 11:30

Miljoenen mensen zagen maandagavond hoe premier Mark Rutte een harde lockdown voor Nederland afkondigde. Hij kondigde aan dat Nederland tot en met 19 januari in een harde lockdown zit. Onder meer scholen, niet-essentiële winkels en kappers sluiten de deuren.

Huisarts Felix van der Wissel is boos. “Hoe kun je als minister-president je volk toespreken terwijl je liegt. 9000 nieuwe besmettingen melden en er niet bij vertellen dat er 24 procent meer testen waren. Een relatieve stijging van 0,5 procent,” schrijft hij op social media.

Blunder

Die positieve testen zeggen niets als je het aantal geteste mensen niet weet, stelt de huisarts. “Transparantie en argumenten zijn onontbeerlijk om extra maatregelen te kunnen onderbouwen.”

Volgens Van der Wissel is er op dit moment geen goede onderbouwing voor een lockdown en begaat het kabinet een blunder. Hij benadrukt dat een lockdown nu geen oplossing is en wijst erop dat het kabinet zelf geen enkel initiatief heeft genomen om de zorg te ontlasten.

Al jaren

Onlangs zei de huisarts in Hart van Nederland dat de ziekenhuizen in het najaar al jaren volstromen als gevolg van bijvoorbeeld verkoudheidsvirussen en griep. Hij voegde toe dat het sterftepercentage inmiddels is bijgesteld tot ongeveer 0,25 procent. “Dat wil zeggen dat het op het niveau ligt van een ernstige griep.”

Van der Wissel vroeg zich ook af of het coronavaccin wel zo veilig is omdat het normaal gesproken minstens 5 jaar duurt om een vaccin te ontwikkelen. Hij waarschuwt dan ook voor het Pfizer-vaccin.

Ik ben boos! Hoe kun je als minister president je volk toespreken terwijl je liegt. 9000 nieuwe besmettingen melden en er niet bij vertellen dat er 24% meer testen waren. Een relatieve stijging van 0,5%.

— Felix van der Wissel (@DokterFelix) December 14, 2020

4.8
96
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: