Huisarts scherp in open brief: ‘Dit kabinet heeft wetenschap en humaniteit in de ban gedaan’

huisarts-scherp-in-open-brief:-‘dit-kabinet-heeft-wetenschap-en-humaniteit-in-de-ban-gedaan’

15-12-20 05:05:00,

“Realiseert u zich hoezeer de burger lijdt onder het inhumane beleid van deze regering, waarbij MKB en cultuursector verdwijnen? Hoezeer de ‘normale’ zorg achterloopt door de focus op Covid-19? U bent allen politicus en staat voor vrijheid en democratie. U zou het belang van de bevolking voorop moeten stellen,” schrijft huisarts Berber Pieksma in een open brief aan een zestal politici, waaronder Pieter Omtzigt, Wopke Hoekstra en Wybren van Haga.

Pieksma, die meeschreef aan de retraction paper voor de PCR-test, merkt op dat we ’s winters al jaren te maken hebben met het probleem een plek te vinden voor patiënten. “Dit jaar is dat niet anders dan andere jaren. Ook de totale sterfte is dit jaar niet meer dan andere jaren.”

De ‘ondeugdelijke’ PCR-test, waar alle regeringsbeleid op stoelt, mag volgens de huisarts niet verder leidraad zijn voor de beleidsregels zoals wij die nu kennen. “De statistieken wijzen uit dat de tweede golf een golf van positieve testen is, zonder dat er sprake is van een toename van het aantal patiëntopnames in de ziekenhuizen.”

Door heel Nederland te vaccineren, zouden we 100 overlijdens voorkomen

Pieksma, die al sinds 1986 huisarts is, wijst erop dat er nog nooit een virus is verdwenen. “We moeten ermee leven en dat doen we goed! Hoe meer positieve testen zonder ziekte, des te meer zijn we op weg naar groepsimmuniteit.”

Ze pleit ervoor om de coronamaatregelen onmiddellijk op te heffen. “Alle maatregelen, van mondkapje tot social distancing tot lockdown, zijn niet wetenschappelijk onderbouwd. Bovendien zijn ze zeer schadelijk voor onze gezondheid. Dit kabinet heeft wetenschap en humaniteit in de ban gedaan.”

De huisarts is ook sceptisch over het coronavaccin. Ze heeft becijferd dat we door heel Nederland te vaccineren 100 overlijdens zouden voorkomen van vooral 80-plussers. “En dan hebben we het nog niet over de schade die dit nieuwe mRNA-vaccin kan geven.”

Onnoemlijke schade

Vanwege onze reeds bestaande kruisimmuniteit voor coronavirussen is vaccinatie volstrekt onnodig en geldverspilling, zegt Pieksma, die benadrukt geen anti-vaxxer te zijn.

Ze besluit: “Het beleid van deze regering richt onnoemlijke schade aan.”

Mensen reageren lovend op de brief. “Hulde aan huisarts Berber Pieksma die zich uitspreekt,” schrijft Simone. Lars Admiraal voegt toe: “Treffende brief aan Omtzigt,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: