Nog een Lockdown: Volgende Ronde van Herverdeling | Door Ernst Wolff | KenFM.de

nog-een-lockdown:-volgende-ronde-van-herverdeling-|-door-ernst-wolff-|-kenfm.de

15-12-20 07:23:00,

Een commentaar van Ernst Wolff.

De federale overheid kondigde een andere lockdown aan op zondag. Het kan al gezegd worden: De maatregelen die na Kerstmis en Nieuwjaar worden bevolen, zullen zeker niet bijdragen aan de verbetering van de gezondheidstoestand van de mensen in het land. Integendeel, veel van de maatregelen zijn verontrustend, beangstigend en slopend voor de getroffenen, waardoor hun verdediging wordt verzwakt en ze zelfs vatbaarder worden voor ziekten.

Wie denkt dat dit te wijten is aan het dilettantisme of de hulpeloosheid van de machthebbers ten aanzien van een nieuwe en tot nu toe onbekende ziekte, vergist zich waarschijnlijk. Er zit een berekening en een methode achter de maatregelen: Wat we nu zien, wijst erop dat de bevolking opzettelijk onbekwaam wordt gemaakt en geïntimideerd en dat er een arbitraire regel wordt ingesteld met als doel het maatschappelijk verzet tegen de dreigende catastrofe in de economische en financiële sector af te breken.

De daling ervan is in 2020 extreem versneld. Na de recessie, die in het voorjaar met geweld begon, hebben de verantwoordelijken, in tegenstelling tot voorgaande jaren, de economie niet gesteund, maar bewust gewurgd onder het voorwendsel van de bestrijding van een ziekte. Aangezien het huidige systeem zich in de laatste fase bevindt, hebben ze duidelijk gepland om deze onvermijdelijke ineenstorting te gebruiken voor een gigantische plundering.

Nooit is er zoveel geld gecreëerd en in de zakken van de ultra-rijken gestoken als dit jaar. Nooit eerder werd de middenklasse bewust in zulke moeilijkheden gebracht en onder de voeten van de grote bedrijven gegooid als in 2020, en nooit eerder was de sociale ongelijkheid zo onvoorstelbaar groot als in de afgelopen tien maanden.

Aangezien deze ontwikkeling aanzienlijke maatschappelijke weerstand oproept en de bestaande machtsstructuren in gevaar brengt, gebruiken degenen die aan de macht zijn momenteel duidelijk alle middelen die tot hun beschikking staan om hun positie te consolideren.

Dit omvat de beperking van de vrijheid van meningsuiting, die dit jaar op ongekende wijze is bevorderd, evenals de beperking van de vrijheid van vergadering, die ook nooit zoveel is ingeperkt als in 2020. Daar komen nog eens de voortdurende willekeurige maatregelen tegen de hele bevolking bij,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: