817 besmettingen en 2300 ontslagen – De Lange Mars Plus

817-besmettingen-en-2300-ontslagen-–-de-lange-mars-plus

16-12-20 11:42:00, Utrecht CS, avondspits woensdag 18 maart. Foto R. Vellekoop

Ik kijk op van mijn schriftje recht in het plastic gezichtsscherm van een conducteur. Hij wil mijn kaartje zien. Ik trek het mondkapje over mijn neus en kan het niet laten. Daarom zeg ik:”Dit doe ik speciaal voor jou.”

Pokke mondkapjes

Natuurlijk ketst de man de bal terug, nadat hij mijn OV pas bekeken heeft.

“U doet het niet voor mij, maar wij doen het allemaal voor elkaar.”

“Ja, ja, antwoord ik nijdig, die reclame slogan ken ik ook.”

Ik voel een enorme donderwolk van boosheid opkomen. “Hou toch op, man, roep ik, we worden toch allemaal belazerd, dat moet je toch zo langzamerhand ook in de gaten hebben!”

De man kijkt me verwonderd vanachter zijn scherm aan. “We moeten van de regering mondkapjes op, u ook.”

Ik hap naar adem. Ik kan het gewoon niet opbrengen om het hele corona verhaal te vertellen en hem op alle onduidelijkheden en leugens te wijzen. Ik voel een betonnen muur van onbegrip tussen ons.

De man is van mijn leeftijd. Ik bijt: “U ziet toch ook dat de economie eraan gaat, dat het aantal werklozen verdubbelt dankzij de maatregelen van Rutte?”

“We moeten het met zijn allen doen. Iedereen levert in. Het kan niet anders.”, betuigt hij bijna spijtig.

Weer dat standaard napraten van het NOS Journaal. Ik walg. Niet van deze man, maar wel van de hele situatie waarin we verzeild zijn geraakt door de smeerlappen van de geneesmiddelenindustrie en de figuren die dit aansturen.

Helaas reageer ik al mijn gram op hem af, dat spijt me, maar de drang is te groot. De afkeer van alles wat met het coronakabinet te maken heeft is groter dan de coupe waarin ik alleen zit.

Ook de gelatenheid waarop deze man zijn en ons lot aanvaardt. Ik heb het niet meer.

“Door dit stomme beleid van de NS ga ik volgend jaar met de auto. Je denkt toch niet dat het prettig is om een paar uur met zo’n mondkapje op te zitten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: