EU woest: traditioneel gezin en christelijke opvoeding vastgelegd in Hongaarse grondwet – CSTV

eu-woest:-traditioneel-gezin-en-christelijke-opvoeding-vastgelegd-in-hongaarse-grondwet-–-cstv

16-12-20 08:25:00,

Het traditionele gezin met vader en moeder, man en vrouw, is nu deel van de Hongaarse grondwet.

Daardoor mogen bijvoorbeeld alleen nog getrouwde koppels kinderen adopteren.

Dat betekent dat homoseksuelen, transgenders, non-binairen en andere “niet-traditionele geaardheden of gezinnen” geen kinderen meer kunnen adopteren, omdat homohuwelijken niet erkend worden in Hongarije. Dat heeft het parlement beslist.

De Fidezs-partij van Viktor Orbán heeft een meerderheid in het parlement. De wetten werden daardoor met een ruime meerderheid goedgekeurd.

Met de nieuwe wetten schopt Hongarije tegen de schenen van de Europese Unie die deze wetswijzigingen als discriminerend ziet.

De Europese Unie dreigt met sancties.

De term ‘het gezin‘ krijgt een duidelijke definitie in de grondwet.

Ook wordt de christelijke opvoeding nu grondwettelijk bepaald, net als ‘het recht om op te groeien in de sekse die bij de geboorte is toegewezen.’

Daarmee worden geslachtsveranderingen uitgesloten door de grondwet.

Scholen mogen door de nieuwe grondwetswijzigingen ook enkel en alleen nog maar onderwijs aanbieden in overeenstemming met de identiteit van Hongarije en de christelijke cultuur.

Wat dit in de praktijk zal betekenen voor bepaalde geloofsovertuigingen, zoals Hongaarse joden, is niet meteen duidelijk.

Ook wordt er geen informatie meer gegeven over homoseksualiteit, transgenders, etc. Dat botst namelijk met de christelijke kijk op de mens.

bron

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: