Nog meer digitalisering of kiezen we voor handelen vanuit het hart? – StralingsBewust.info

nog-meer-digitalisering-of-kiezen-we-voor-handelen-vanuit-het-hart?-–-stralingsbewust.info

16-12-20 08:15:00,

In het vorige nieuwsbericht hebben we een samenvatting geschreven van het jaarlijkse congres Telecom Insights. Diverse telecom- en aanverwante bedrijven gaven tijdens dit congres hun visie op het belang van 5G.

Voor ons als stralingsbewuste mensen is het uiteraard ook interessant om te weten wat er tijdens dit congres is besproken. Pim Uytenbogaardt heeft het congres bekeken en verbaasde zich over de sterke focus op steeds meer groei en digitalisering en vroeg zich af waar de menselijke maat is gebleven. Onderstaand kun je zijn persoonlijke reactie en visie op het congres lezen.

“STILLE KERST”

De komende kerst zal voor jou misschien “stiller” worden dan je gewend was. Een bijkomend pluspunt van deze coronatijd is dat het ook een mooie kans voor bezinning biedt. Een tijd om na te denken over waar we nu eigenlijk mee bezig zijn. Terugkijkend op de Telecomdag van 26 november, wil ik graag het volgende opmerken.

Groeidenken
In alle opzichten is men tijdens het congres gericht op het oude “groeidenken”. Steeds meer van hetzelfde, meer digitalisering, meer economische groei. Een gezonde natuurlijke golfbeweging van in- en uitademing, van stijging en daling, wordt in de economie niet geaccepteerd. Zou een “recessie” in de economie juist niet omarmd moeten worden in plaats van het een negatief beeld te geven, wat angst aanjaagt?

Dit is vooral opmerkelijk bij de spreekster van ABN AMRO, zij stelt: “economische groei moet”, de enige weg is digitalisering. Maar een gezonde recessie biedt juist ook kansen voor verandering. ABN AMRO zegt: “Door de vergrijzing komt er een tekort aan personeel, dus moet digitalisering”. Maar in diezelfde week kondigt ABN AMRO aan om de komende jaren 2.700 medewerkers te ontslaan

ABN AMRO, Eurofiber, TNO, NS, ProRail e.a. tonen hun plannen om voor 2030 volledig over te schakelen op 5G met smart techniek. Tja, het is een keuze, maar waar leidt deze keuze toe?

Moeten we misschien af van dit “groeidenken” en terug naar de focus op heelheid?

Is smart wel zo slim?
Smart is het Engelse woord voor slim, intelligent, bijdehand of gewiekst. Met “smart city” wordt dus een slimme stad bedoeld. Wat een misleiding. Slimme techniek bestaat niet. Een computer (of chip) kan uitsluitend doen wat een mens er aan hardware en software ingestopt heeft.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: