Aarzeling over COVID-vaccin wijdverbreid, zelfs onder medici — Sott.net

aarzeling-over-covid-vaccin-wijdverbreid,-zelfs-onder-medici-—-sott.net

17-12-20 03:51:00,

COVID

© northjersey.com

Volksgezondheidsorganisaties, inclusief de Wereldgezondheidsorganisatie, doen serieuze pogingen om terughoudendheid aangaande het zich laten inenten met het COVID-vaccin weg te nemen, nu bij veel medici en minderheidsgroeperingen twijfel blijft bestaan omtrent de veiligheid en doeltreffendheid ervan.

Details betreffende de nieuwste mededingers van het COVID-vaccin overspoelen dagelijks de nieuwsmedia en zorgwekkende rapporten aangaande veiligheid en doeltreffendheid van de vaccins zijn wijdverbreid onder vele groepen, inclusief de medische gemeenschap.

Naarmate deze terughoudendheid toeneemt, voeren organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) hun pogingen op om vertrouwen in vaccins op te bouwen door middel van public relations – en advertentiecampagnes.

Enquêtes duiden op vaccinatie-aarzeling

Onderzoekers van de Karin Fielding School of Public Health, Universiteit van Californië in Los Angeles hebben onderzoek gedaan naar personeel werkzaam in de gezondheidszorg in het grootstedelijk gebied van Los Angeles. Zoals de Washington Post berichtte, vond men dat twee derde (66,5%) van het gezondheidszorgpersoneel “voornemens is om de vaccinatie uit te stellen”, hetgeen betekent dat zij niet van plan zijn om zich met het COVID-vaccin te laten inenten wanneer dit beschikbaar komt. In plaats daarvan willen zij de gegevens weer bekijken zodra het vaccin op grote schaal wordt toegediend en veilig is gebleken.

Zesenzeventig procent van de groep gezondheidszorgmedewerkers die aarzelt noemt als voornaamste reden voor hun terughoudendheid de “versnelde ontwikkeling van het vaccin”. Normaal gesproken kost het tussen de 8 tot 10 jaar om vaccins te ontwikkelen, aldus Dr. Emily Erbelding, expert op het gebied van infectieziekten verbonden aan het Nationaal Instituut van Allergie en Infectieziekten, die aan CNN mededeelde in een artikel met de kop: “Het tijdschema voor een coronavirus-vaccin is 18 maanden. Experts vinden dat riskant”.

De koplopers van het Coronavirusvaccin — Pfizer, Moderna en AstraZeneca — maken naar verwachting begin januari hun debuut. De grote farmaceutische bedrijven hebben de gemiddelde tijdschema’s voor veiligheid en herbeschouwing met betrekking tot de ontwikkeling en productie van een vaccin exponentieel versneld teneinde de vaccins binnen een jaar op de markt te brengen. Erbelding gaf toe dat het versnelde tempo betekent, dat “niet naar alle data wordt gekeken.”

Susan Bailey, voorzitter van de American Medical Association,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: