Waarom onze meest kwetsbaren vaccineren? – Transitieweb

waarom-onze-meest-kwetsbaren-vaccineren?-–-transitieweb

17-12-20 04:36:00,

Waarom wil de overheid met voorrang ouderen en kwetsbaren vaccineren? Jon Rappoport gaat op deze vraag in aan de hand van een artikel op de website van CNN waarin de mogelijkheid wordt besproken dat ouderen en kwetsbaren vlak na de Covid-19-vaccinatie overlijden. Wat nu, vraagt Rappoport, als het jouw moeder of vader is?

De website van CNN komt met het verhaal. En het is me nogal een verhaal.
De kop: “Waarom onze meest kwetsbaren vaccineren? Een opmerkelijke tegenstem legt het dilemma bloot.”

Eerst enkele citaten uit dit artikel:

De beslissing om bewoners van instellingen voor langdurige zorg aan te bevelen als een van de eersten die vaccinaties tegen Covid-19 krijgen, was niet unaniem.

In een panel van veertien CDC-vaccinadviseurs zei één arts NEE.

“Laat mij dan maar de dwarsliggende vrouw zijn”, zei dr. Helen Keipp Talbot van de Vanderbilt University tegen haar collega’s. “Ik heb hier nog steeds moeite mee. Dit was geen gemakkelijke beslissing.”

Talbot maakte zich zorgen of het vaccin wel zou werken bij zulke uiterst kwetsbare patiënten. Sterker nog, ze maakte zich zorgen over wat de gevolgen zouden zijn als het vaccin in die groep op een mislukking zou uitdraaien en over hoe het de publieke perceptie zou beïnvloeden als bewoners kort na het krijgen van het vaccin zouden sterven.

De Covid-19-vaccins zijn niet getest bij kwetsbare ouderen, van wie velen bewoners zijn van instellingen voor langdurige zorg.

Laten we hier even bij stilstaan.

We moeten om te beginnen vaststellen dat er aan de klinische onderzoeken met het Covid-vaccin geen kwetsbaren en oudere vrijwilligers hebben deelgenomen. Daarom is er GEEN bewijs dat het vaccin veilig of effectief is in deze zeer grote groep. Als dit de kwetsbaren en ouderen en hun families niet tot nadenken stemt, wat dan nog wel?

Ten tweede: dr. Talbot maakt zich zorgen over de ‘publieke perceptie’ als straks ouderen sterven, direct nadat ze de vaccinatie hebben gekregen.

Nou, wat zou JIJ ervan vinden als je moeder stierf, de dag nadat ze de Covid-injectie kreeg?

Het CNN-artikel wordt nog een graadje erger. Lees maar mee. Het haalt deze opmerking aan van dr.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: