Bill Gates zei het echt: ‘We hebben een digitaal vaccinatiepaspoort nodig’

bill-gates-zei-het-echt:-‘we-hebben-een-digitaal-vaccinatiepaspoort-nodig’

18-12-20 11:26:00,

Homepagina » Mens en Dier » Bill Gates zei het echt: ‘We hebben een digitaal vaccinatiepaspoort nodig’

Foto: World Economic Forum CC BY 3.0

in Mens en Dier
18 december 2020 06:00

Volgens de media en de factcheckers heeft miljardair Bill Gates nooit gezegd dat er digitale vaccinatiepaspoorten zullen komen. Nu blijkt dat Gates dat wel degelijk heeft gezegd tijdens een Ted-lezing eerder dit jaar. Iemand heeft het gedeelte waarin hij dat zei eruit gehaald, maar website Children’s Health Defense van Robert F. Kennedy jr. heeft de oorspronkelijke beelden opgediept.

De Ted-lezing die Bill Gates gaf, blijkt te zijn aangepast. Zijn voorspelling dat we binnenkort digitale vaccinatiepaspoorten nodig hebben, is uit de lezing geknipt. Kennedy heeft na veel moeite de originele video gevonden.

De tv-zenders, social media en factcheckers beweren dat Gates zulke dingen nooit heeft gezegd. Ze beweren dat het nooit zijn plan is geweest om ons te volgen met onderhuidse chips of tatoeages. Dat zijn ‘complottheorieën’. Hij heeft het toch echt gezegd, aldus Kennedy, die de audio op Instagram zette.

In een artikel uit 2019 van Scientific American valt te lezen dat Gates het Massachusetts Institute of Technology opdracht heeft gegeven om een systeem te ontwikkelen waarbij via een tatoeage medische informatie kan worden opgeslagen onder de huid van kinderen. De tattoo zou met een iPhone-app kunnen worden afgelezen.

Sinistere technologie

Microsoft, het bedrijf dat Gates heeft opgericht, heeft patent op een sinistere technologie waarbij chips met sensoren worden geïmplanteerd die lichaams- en hersenactiviteit meten. Hij investeerde ook zo’n 20 miljoen dollar in MicroCHIPS, een bedrijf dat chips ontwikkelt waarmee medicijnen kunnen worden toegediend in het lichaam.

In juli 2019, maanden voor de coronapandemie, kocht hij 3,7 miljoen aandelen Serco, een defensieaannemer die samenwerkt met de Amerikaanse en Britse overheid. Het bedrijf doet onder meer bron- en contactonderzoek om besmettingsgevallen in kaart te brengen.

De miljardair investeerde verder 1 miljard dollar in EarthNow, dat 500 5G-satellieten gaat lanceren zodat overheden en bedrijven vrijwel iedere plek op aarde in de gaten kunnen houden. Zijn Bill & Melinda Gates Foundation heeft ook 5,3 miljoen aandelen Crown Castle gekocht,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: