Het vaccin weigeren? – dan maar dwang gaat niet op! | Stichting Vaccin Vrij

het-vaccin-weigeren?-–-dan-maar-dwang-gaat-niet-op!-|-stichting-vaccin-vrij

19-12-20 12:01:00,

Als een vaccin zou werken, dan zou het onmogelijk zijn dat de gevaccineerde persoon de ziekte waartegen hij is gevaccineerd nog krijgt. Ook al zou de hele wereld om hem heen niet gevaccineerd zijn dan nóg zou – als het vaccin zou werken – de gevaccineerde persoon “beschermd zijn” door het vaccin dat hij heeft gehad. Dus als er mensen zijn die ervoor kiezen om niet “beschermd” te willen worden, zou dat geen enkel probleem moeten zijn.

Maar de media zijn alvast bezig met de beeldvorming rond de “noodzaak” van verplichting. Op welke grond menen voorstanders dat zij mensen die geen proefkonijn willen zijn voor een mRNA-vaccin – een nieuwe technologie die versneld wordt ingevoerd zonder dat er een goed veiligheidsprofiel is – te kunnen dwingen? Mr. Kees Jan Donkers klom in de pen en reageerde op een artikel in Trouw getiteld: ‘Ja, je kunt vaccinatie weigeren, daarom pleit deze hoogleraar gezondheidsrecht voor dwang’

Geachte heer Buijsen

Met belangstelling las ik uw interview in ‘Trouw’. Nu verdiep ik me al jaren in vaccins, vaccinatiebeleid en het maatschappelijk debat, maar het gemak waarmee u voor de komende tijd dwang meent te kunnen rechtvaardigen, was ik nog niet eerder zo pregnant tegengekomen. Ik baseer mijn verbazing op een aantal punten die, afzonderlijk en in samenhang bezien, geenszins tot vaccinatiedwang zullen kunnen leiden. U vindt ze hieronder en zie uit naar uw reactie.
 
1. Ten principale: vaccins zijn nooit zonder risico. En waar een risico bestaat, moet ook keuzevrijheid bestaan. De reguliere geneeskunde stelt dat zij Evidence Based Medicine praktiseert. Een van de pijlers daaronder is ‘informed consent’ d.w.z. de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Vaccinatie is daarmee volledig in strijd en de geneeskunde houdt daarmee op EBM te zijn.
 
2. Covid-19 is een naar virus waar sommigen veel last van hebben en aan of mee kunnen sterven. Dat is droevig, maar meer dan 98% van de bevolking heeft er geen last van, de IFR ligt ergens tussen de 0,1 en 1% – we leven dus geenszins in tijden van de builenpest.1,2 Gedwongen vaccineren is dan een schoolvoorbeeld van een niet-proportionele ingreep, zeker omdat deze indruist tegen de grondrechten.
 
3. De groepen die het meest last hebben van het virus zijn inmiddels goed omschreven.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: