‘Triest’ vaccinatiespel in NRC wekt wrevel: ‘De makers moeten zich schamen’

‘triest’-vaccinatiespel-in-nrc-wekt-wrevel:-‘de-makers-moeten-zich-schamen’

21-12-20 09:56:00,

Homepagina » Binnenland » ‘Triest’ vaccinatiespel in NRC wekt wrevel: ‘De makers moeten zich schamen’

in Binnenland
20 december 2020 06:00

Docent Nederlands Kasper Soeters en columniste Renske de Greef maakten voor NRC het spel ‘Vaccinatie!’ Het doel van dit spel is om ervoor te zorgen dat alle spelers minstens één vaccin krijgen en zo groepsimmuniteit bereiken. Ook Lange Frans is onderdeel van het spel: hij ‘doorziet een complot achter het spel’ en moet groepsimmuniteit voorkomen door zoveel mogelijk vaccins te vernietigen.

Het spel bevat daarnaast ‘het Russische vaccin’, dat nog niet goed getest is en daarom maar één keer mag worden ingezet. Met de dobbelsteen kun je bovendien ‘Trump gooien’. Je herkent je dan niet in wat je gedobbeld hebt en ‘weigert de uitslag te accepteren’.

Het spel wekt veel wrevel. “Dit is supertriest van Soeters en De Greef, die zich zonder de materie te begrijpen laten hoereren door de farmaceutische industrie in NRC Wetenschap. Dit is een voorlopig dieptepunt, zelfs voor het NRC,” schrijft onderzoeksjournalist Patrick Savalle.

Flink staaltje propaganda, framing en polarisatie

Ook organisatiepsycholoog Kim Castenmiller vindt dat de krant een dieptepunt heeft bereikt. “Echt? NRC? How low can you go. Wat heeft dit in hemelsnaam met kwaliteitsjournalistiek te maken?”

Jorn Lukaszczyk, ondernemer en presentator bij Café Weltschmerz, vindt dat de makers van dit ‘spel’ en het NRC zich moeten schamen. “Flink staaltje propaganda, framing en polarisatie. Bah, bah, bah.”

Journalist Eric van de Beek trekt een parallel met de oorlog. “Ik heb het al vaker gezegd. NRC is de enige Nederlandse krant die het gepresteerd heeft fout te zijn voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Voor de Tweede Wereldoorlog ontsloegen ze een journalist die kritisch schreef over Hitler. Afgelopen jaar nog de oproep tot uitlevering van Assange aan de VS. Nu dit weer.”

Ziek dit. https://t.co/GNssd09Xf0

— Sietske Bergsma (@SBergsma) December 19, 2020

4.8
30
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: