Waarom zijn er acceptabele en onaanvaardbare sterfgevallen? | Door Peter Haisenko | KenFM.de

waarom-zijn-er-acceptabele-en-onaanvaardbare-sterfgevallen?-|-door-peter-haisenko-|-kenfm.de

21-12-20 04:07:00,

Een commentaar van Peter Haisenko

Elke dag sterven meer dan 100 mensen in Duitsland aan ziekenhuiskiemen, volgens verschillende statistieken. Dat zijn ongeveer 40.000 sterfgevallen per jaar, maar het aantal mensen dat sterft aan of met corona is momenteel slechts de helft van dat aantal. Waarom worden sterfgevallen door ziektekiemen genegeerd en worden zogenaamde coronadoden uitgeroepen tot een nationale catastrofe?

In Duitsland sterven gemiddeld 2.600 mensen per dag. Dat komt overeen met een levensverwachting van ongeveer 80 jaar of een sterftecijfer van ongeveer 12 per duizend. Dat is normaal. Ik vind het minder normaal dat mensen boven de 80 nog steeds een doodsoorzaak moeten krijgen. Is het niet zo dat iedereen een keer moet sterven? Dat onze sterfelijke schelpen meestal gewoon stoppen met werken, omdat ze versleten zijn, opgebruikt? Heeft het echt zin om een specifieke doodsoorzaak te benoemen als het niet gaat om een ongeval of een andere oorzaak die echt vermeden had kunnen worden? Kan het als te voorkomen worden beschouwd als een dalend organisme de griep niet meer kan overwinnen?

Het uitstellen van de dood door machines is onmenselijk 

Is het redelijk om de dood uit te stellen door elementaire levensfuncties te laten overnemen door machines, te vaak zonder vooruitzicht op volledig herstel? Is een beroertepatiënt echt dankbaar dat hij gered wordt als hij niet meer kan praten of lopen? Is hij echt dankbaar voor zijn redding als hij niet meer in een rechte lijn kan spreken of lopen? Of als hij achteraf in een staat verkeert waarin hij niet eens kan laten weten dat hij wil dat de machines worden uitgeschakeld? Voor mij is dit de meest brute vorm van marteling, als er nog bewustzijn is. Als dat niet meer bestaat, is het dan nog steeds zinvol om de lege schelp met machines niet koud te laten worden? Waarom laat je mensen niet gewoon waardig sterven als het lichaam aangeeft dat het aan het einde is? Is het in die zin niet meer een geschenk als een gescheurd aneurysma een snelle dood met zich meebrengt die niet met machines kan worden vertraagd?

In die zin beschouw ik een snel uitgevoerde doodstraf als te weinig straf,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: