Zelfhelend vermogen: ontdek zelf de betekenis van lichamelijke klachten – Inspirerend leven

zelfhelend-vermogen:-ontdek-zelf-de-betekenis-van-lichamelijke-klachten-–-inspirerend-leven

21-12-20 01:41:00, We hebben allemaal het vermogen om onszelf te helen, meent Jacqueline Rietveld, expert in de Chinese Geneeskunde. Dat klinkt heel groots en misschien wel onbereikbaar, maar Jacqueline laat in dit artikel zien hoe het werkt. “Door je lichaamsbewustzijn te verbinden met je verstand kun je zelf heel veel doen om een klacht te verminderen.”

De sleutel van zelfheling ligt bij het koppelen van je verstandelijk bewustzijn aan je lichaamsbewustzijn.

Associeer erop los!

Ieder mens heeft het vermogen in zich om zichzelf te helen. Kijk maar naar de manier waarop een schram vanzelf weer verdwijnt of voldoende rust je hoofdpijn verlicht. Bij andere lichamelijke klachten werkt het eigenlijk hetzelfde. Door je lichaamsbewustzijn te verbinden met je verstand kun je zelf heel veel doen om een klacht te verminderen.

De sleutel van zelfheling ligt in het koppelen van je verstandelijk bewustzijn aan je lichaamsbewustzijn. Anders gezegd: je denken en voelen laten samenwerken. De eerste stap is een kwestie van associëren. Denk eens na over wat je allemaal weet over het deel van je lichaam waar je klachten ervaart. Gebruik daarbij niet alleen medische kennis (bijvoorbeeld van internet), maar kijk ook naar de functie van het lichaamsdeel, spreekwoorden die je erover kent, de locatie ten opzichte van de rest van je lijf, de mate waarin je wel of niet zonder dit lichaamsdeel kunt leven… Associeer erop los!

Niet stevig staan door artrose

Stel, je hebt last van artrose (verzwakt kraakbeen) en dat merk je in eerste instantie in je voeten. Ik laat de medische verklaring even achterwege, want die kun je makkelijk op internet vinden. Ik laat je zien hoe je kunt gaan associëren. Zwak kraakbeen… de stevigheid en flexibiliteit van je gestel nemen af… sta je wel stevig in je schoenen? Of ben je misschien onzeker, voel jij je vaak niet thuis op de plek waar je bent? Zijn veranderingen moeilijk voor je?

De klachten zijn het ergst in je voeten. Je voeten maken contact met de grond en helpen je om evenwicht te bewaren bij het staan en lopen. Ben je vaak met je aandacht bij de onderkant van je lichaam? Of zit je vooral in je hoofd en ren jij jezelf voorbij? Laat jij je dragen door de aarde of draaf je er vaak onbedachtzaam overheen?

Onder de navel: de basis van je bestaan

In bovenstaand voorbeeld zie je hoe spreekwoorden en gezegden je op weg kunnen helpen: stevig in je schoenen staan,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: