Het fact-checker-programma van de EU heet Soma [van Norbert Häring | KenFM.de

het-fact-checker-programma-van-de-eu-heet-soma-[van-norbert-haring-|-kenfm.de

22-12-20 02:44:00,

…zoals de pacificatiedrug van het volk in „Brave New World“.

Een standpunt van Norbert Häring.

Als onderdeel van zijn uitgebreide activiteiten tegen afwijkende meningen en informatie, financiert de EU het EU-waarnemingscentrum tegen desinformatie. De korte naam „Soma“ is pikant de naam van de drug die in de dystopische roman „Brave New World“ wordt gebruikt om de bevolking te verdoven, zowel chronisch als acuut, als het gaat om emotionele uitbarstingen of afwijkend gedrag van een menigte.

Als u de website disinfobservatory.org oproept, wordt u begroet met het logo „Soma“.

Het is zo ironisch dat je er alleen maar op moet wijzen. Als het toevallig was, toonde het al een aanzienlijke hoeveelheid onwetendheid. „Brave New World“ is een van de meest invloedrijke romans van de 20e eeuw. Als het opzettelijk was, getuigt het van een behoorlijke hoeveelheid cynisme, aangezien Soma een centraal element is van de controle en het beheer van de bevolking in een totalitaire samenleving, door goedbedoelde, dictatoriale technocraten.

Wikipedia schrijft over de roman Brave New World en Soma:

„Brave New World“ (Engels: Brave New World) is een dystopische roman uit 1932 van Aldous Huxley die een maatschappij beschrijft in de toekomst, in 2540 na Christus, waarin „stabiliteit, vrede en vrijheid“ verzekerd lijken.“

Gemeenschappelijk voor alle kasten is de conditionering tot permanente bevrediging door middel van consumptie, seks en de drug soma, die de leden van deze samenleving berooft van de noodzaak om kritisch te denken en hun wereldorde in twijfel te trekken. De regering van die wereld wordt gevormd door controleurs, alfa-plus-mensen die door de bevolking als afgoden worden aanbeden. (…) Om grote emotionele schommelingen te vermijden die tot negatieve stemmingen kunnen leiden, nemen mensen regelmatig Soma, een middel dat stemmingsverhogende en stimulerende effecten heeft en ook als afrodisiacum wordt gebruikt.

Onder het Soma-logo worden mensen geïnformeerd dat het tijd is om in actie te komen en worden zij uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het „Europees Waarnemingscentrum tegen desinformatie“, waardoor zij toegang krijgen tot krachtige mediamonitoringinstrumenten.

De lange vorm van Soma kan dat nauwelijks zijn.

Als je verder naar beneden scrollt, kom je een video tegen met de titel „Social Observatory for Disinformation and Social Media Analysis“.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: