Het is nu verboden de gevaren van vaccins op Twitter te bespreken

het-is-nu-verboden-de-gevaren-van-vaccins-op-twitter-te-bespreken

23-12-20 09:06:00,

Op 16 december, slechts een paar dagen nadat president Donald Trump’s “Operation Warp Speed” Wuhan coronavirus (COVID-19) -vaccins werden onthuld en ontketend, kondigde Twitter aan dat het begonnen is met “prioriteit te geven aan het verwijderen van de meest schadelijke misleidende informatie. ”Over de gevaren en ondoeltreffendheid van de spuiten.

Naast het labelen van tweets ‘die mogelijk misleidende informatie over de vaccins bevatten’, heeft Twitter besloten een stap verder te gaan door actief alle inhoud van het platform te verwijderen die op enigerlei wijze vraagtekens plaatst bij de ‘coof’-inentingen van Trump.

“In de context van een wereldwijde pandemie vormt verkeerde informatie over vaccins een belangrijke en groeiende uitdaging voor de volksgezondheid – en we hebben allemaal een rol te spelen”, stelt Twitter.

“We zijn gericht op het verminderen van misleidende informatie die de grootste potentiële schade aan de gezondheid en het welzijn van mensen oplevert. Twitter speelt een belangrijke rol als plaats voor openbare debatten en discussies in goed vertrouwen over deze kritieke volksgezondheidskwesties. ”

Het officiële beleid van Twitter vóór 16 december omvatte de verwijdering van alle tweets die “valse of misleidende” informatie bevatten over:

• De “aard” van COVID-19, inclusief hoe het zich zogenaamd binnen gemeenschappen verspreidt
• De veiligheid en / of werkzaamheid van “preventieve maatregelen, behandelingen of andere voorzorgsmaatregelen om de ziekte te verminderen of te behandelen
• Officiële “voorschriften, beperkingen of vrijstellingen met betrekking tot gezondheidsadviezen” van de overheid; en
• De “prevalentie of risico op infectie of overlijden”

Vanaf 16 december verwijdert Twitter echter tweets die beweren dat COVID-19-vaccins “worden gebruikt om opzettelijk schade toe te brengen … of om de bevolking te controleren”, samen met alle verklaringen die “een opzettelijke samenzwering oproepen”.

Twitter heeft nu ook een zero-tolerantiebeleid voor uitspraken over het COVID-19-vaccin die “op grote schaal zijn ontkracht”, zoals dat een persoon na vaccinatie “nadelige gevolgen of effecten” kan ervaren.

Mocht een Twitter-gebruiker beweren dat “COVID-19 niet echt of niet ernstig is, en daarom … vaccinaties niet nodig zijn”, dan wordt ook dit onmiddellijk van het platform verwijderd als een “valse claim”.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

Twitter,  » Lees verder

%d bloggers liken dit: