Elektronische vaccinatiepas komt eerder dan gepland

elektronische-vaccinatiepas-komt-eerder-dan-gepland

24-12-20 08:57:00,

in Buitenland
24 december 2020 06:00

Oostenrijk lanceert op het moment dat de eerste coronavaccins toegediend worden een elektronische vaccinatiepas. Critici vrezen voor een soort verkapte vaccinatieplicht. De vaccinatiepas komt er overigens eerder dan gepland, meldt zender ServusTV.

De pas is getest in onder meer Wenen, Neder-Oostenrijk en Stiermarken, en wordt binnen enkele dagen in het hele land uitgerold. Iedere Oostenrijker krijgt zo’n e-vaccinatiepas. Gegevens van mensen worden versleuteld en vervolgens opgeslagen in een centraal vaccinatieregister. In de toekomst moet het mogelijk worden om met de vaccinatiepas te reizen of toegang te krijgen tot evenementen.

De FPÖ (Vrijheidspartij van Oostenrijk) ziet de elektronische pas als een verkapte vaccinatieplicht en heeft een petitie gelanceerd getiteld ‘Nee tegen vaccinatiedwang’. De Oostenrijkse regering heeft steeds gezegd dat er nooit sprake zal zijn van een vaccinatieplicht en dat mensen zelf mogen bepalen of ze zich laten vaccineren.

Meer vrijheden

De regering maakte vorige week bekend dat Oostenrijkers die zich laten testen op corona en niet besmet zijn, meer vrijheden krijgen dan andere inwoners. Van 26 december tot 24 januari gaat het Alpenland voor de derde keer grotendeels op slot.

Mensen die zich niet laten testen, moeten zich tot 24 januari aan de lockdownmaatregelen houden. Als je na de test negatief blijkt, mag je vanaf 18 januari weer gaan winkelen en mensen ontmoeten. Ook kun je dan weer naar een restaurant of evenement.

🇦🇹 Gefeliciteerd Oostenrijk met de elektronische vaccinatiepas die in recordtijd beschikbaar gemaakt is!

Zo kunnen de rechten van de bevolking nog meer geschonden worden! 🤦‍♂️#vaccinatiebewijs#coronaviruspic.twitter.com/tg8VZMXCX1

— Kees71 (@Kees71234) December 22, 2020

5
10
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
coronavaccin lockdownmaatregelen Oostenrijk vaccinatiepas vaccinatieplicht

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: