Corona Investigation Committee – Deel 22 of 8.1 | Door Jochen Mitschka | KenFM.de

corona-investigation-committee-–-deel-22-of-81-|-door-jochen-mitschka-|-kenfm.de

25-12-20 08:00:00,

Belediging van de majesteit of noodzakelijke test?

Een standpunt van Jochen Mitschka.

In de vergadering van het Corona-comité nr. 8 „VS – het standpunt van binnenuit / de huidige situatie in o.a. Zweden, Frankrijk en Italië“ werd de situatie in verschillende landen gerapporteerd (1). Hier is een samenvatting van het eerste deel.

In het begin werd Dr. Wodarg gevraagd hoe hij het in de media gepresenteerde beeld moest bekijken, volgens welke de corona-situatie in de VS „out of control“ was. Dr. Wodarg antwoordde dat het erg verwarrend zou zijn wat er überhaupt getest wordt in de VS. Er zouden daar veel secundaire belangen zijn die de discussie zouden beïnvloeden. Zo zou de verkiezingscampagne bijvoorbeeld ook worden gevoerd met Corona en de angstvluchten. Ook de gezondheidszorg in de VS is privé georganiseerd. D.w.z. ziekte en angst waren al voor Corona gewend aan het op de markt brengen en het verdienen van veel geld.

Dan zijn er prikkels om zoveel mogelijk te testen, en dan opnieuw te testen. „Ziekenhuizen krijgen 20% meer van het leger als ze Covid-19 erop zetten.“ Als je een longontsteking zou behandelen, zei hij, zou dat ongeveer $8.000 aan extra kosten zijn. Als je iemand met Covid-19 beademt, zou het 30.000 dollar zijn als ze positief testen.

Aangezien de tests ook sterk zouden verschillen in kwaliteit, zou er een enorme stimulans zijn om die tests te nemen die gewoonweg gemakkelijker positief zijn. Alles wordt gedaan door particuliere bedrijven die hun eigen gevestigde belangen hebben.

Aangezien laboratoria hun eigen tests kunnen maken, deze zelf kunnen valideren en er belangstelling is om zoveel mogelijk tests te verkopen, en het gebruik dan weer door particuliere bedrijven is die zoveel mogelijk tests proberen te gebruiken, zo vaak mogelijk, is de financiële stimulans op dit gebied heel anders dan in een volksgezondheidsstelsel.

Het grote aantal gevallen in de VS, zei Wodarg, kon hij op dit moment niet verklaren. Aan de andere kant had hij een e-mail ontvangen dat mensen die uit de rij waren gevallen omdat ze niet langer konden wachten op de test, enkele dagen later op de hoogte waren gebracht van een positieve testuitslag.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: