De devaluatie van waarden | Door Rüdiger Rauls | KenFM.de

de-devaluatie-van-waarden-|-door-rudiger-rauls-|-kenfm.de

25-12-20 08:00:00,

Telkens weer presenteert Duitsland zich graag als het toonbeeld van westerse waarden. Waar zij gelooft dat deze bedreigd worden, verheft zij haar stem in waarschuwing, vooral bij staten die niet tot haar eigen kosmos behoren. Nu echter brengen de Thaise democratiebeweging en de Thaise koning de hoeders van de waarden in verlegenheid.

Een standpunt van Rüdiger Rauls.

Gescheurd tussen de twee

In augustus 2020 zijn er in Wit-Rusland presidentsverkiezingen gehouden. Al snel werden er beschuldigingen geuit dat de verkiezingsuitslag gemanipuleerd was. Er was tot nu toe geen bewijs, alleen veronderstellingen en veronderstellingen. Oppositiegroepen die via sociale media zijn gevormd, met steun van met name Polen en de Baltische staten, roepen op tot demonstraties en stakingen. Hoewel de demonstraties in eerste instantie goed werden bezocht, werd er weinig gehoor gegeven aan de oproepen tot stakingen. Vanaf het begin hadden de demonstranten steun gekregen van de staten van de waarde West, en niet alleen ideologisch.

De miljoenen aan belastinggeld vloeien uit de EU-kas, maar ook uit de begrotingen van de afzonderlijke landen naar de leiding van de oppositiebeweging. De zogenaamde westerse waarden stonden op het spel: democratie, vrijheid van meningsuiting en vergadering, en rechten van minderheden. Bovendien waren de leidende figuren van de oppositiebeweging vrouwen, Westerse georiënteerde, academisch geschoolde vrouwen met moreel-idealistische ideeën, geheel naar de smaak van de westerse opiniemakers.

Om de druk op de Wit-Russische leiders op te voeren, werden er zeer binnenkort ook sancties opgelegd. Let wel, dit alles gebeurde zonder een enkel bewijs van verkiezingsmanipulatie. Voor de politici en de media in het Westen was het voldoende dat er een oppositie was om deze beschuldigingen te uiten. Dit alles leek op het begin van een kleurenrevolutie, zoals die al meerdere malen had plaatsgevonden in het gebied van het voormalige Warschaupact sinds de val van de Sovjet-Unie.

De publieke opinie is verdeeld over dit onderwerp. Dit komt omdat opiniemakers de mediaconsumenten beïnvloeden door het aanroepen en uitdragen van waarden, waarvan sommige tegenstrijdig zijn (1). Enerzijds veroordelen grote delen van het liberale en linkse publiek de door het Westen gesteunde kleurenrevoluties. Aan de andere kant zijn ze ook geneigd om partij te kiezen tegen autocratische heersers,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: