Digitaal centralebankgeld – de weg naar een nieuw monetair tijdperk | Door Ernst Wolff | KenFM.de

digitaal-centralebankgeld-–-de-weg-naar-een-nieuw-monetair-tijdperk-|-door-ernst-wolff-|-kenfm.de

25-12-20 08:01:00,

Een commentaar van Ernst Wolff

Terwijl een groot deel van de wereldbevolking nog steeds naar de verspreiding van het Coronavirus staart, is er op de achtergrond een veel belangrijker proces aan de gang voor de toekomst van de zeven miljard mensen op onze planeet, namelijk de voorbereiding op de invoering van de digitale valuta van de centrale bank.

Hier is de achtergrond:

De belangrijkste centrale banken van de wereld hebben het mondiale financiële systeem ook dit jaar weer van de ondergang gered, maar daarmee hebben ze een historisch keerpunt bereikt. Inderdaad, ze hebben slechts twee wapens tot hun beschikking in de strijd tegen de ineenstorting: Geldschepping en renteverlagingen. Aangezien de rentetarieven in het kader van de redding van dit jaar wereldwijd tot nul zijn gestegen en negatieve rentetarieven het banksysteem van binnenuit zouden vernietigen, betekent dit dat de centrale banken in de toekomst slechts één middel tot hun beschikking zullen hebben, namelijk het creëren van geld.

Maar dit plaatst hen in een onoplosbaar dilemma: voortdurende geldcreatie berooft geld van zijn waarde. Omdat er steeds hogere bedragen nodig zijn om het systeem in leven te houden, gaat dit waardeverlies steeds sneller. Dit is momenteel te zien in de VS. De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (FED), heeft dit jaar veruit de grootste bedragen in het systeem gepompt. Als gevolg daarvan heeft de Amerikaanse dollar in slechts zeven maanden tijd meer dan tien procent van zijn waarde verloren ten opzichte van de andere belangrijke valuta.

Deze ontwikkeling laat zien: Het internationale financiële casino, dat door deregulering is ontstaan en in de loop van decennia steeds meer uit de hand is gelopen, kan niet langer met conventionele middelen permanent worden gestabiliseerd. Daarom ontwikkelen degenen die de wereld regeren, namelijk het digitale financiële complex met Microsoft, Apple en Google aan het hoofd, samen met de centrale banken, momenteel op volle snelheid digitaal centralebankgeld.

Het belangrijkste doel van dit nieuwe geld is om de bestaande machtsverhoudingen in stand te houden en uit te breiden, zelfs na de afschaffing van het vorige monetaire systeem. De oprichting ervan zal enerzijds een einde maken aan het traditionele banksysteem in zijn huidige vorm,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: