De medische wereld opereert als een religie

de-medische-wereld-opereert-als-een-religie

27-12-20 11:10:00,

de medische wereld werkt als een religieAls je goed kijkt zijn er heel veel overeenkomsten tussen de manier waarop de medische wereld werkt en religies. 

Dit is niet bij toeval, want de marketing experts van de farmaceutische industrie weten precies op welke knoppen ze moeten drukken bij argeloze burgers.

Het volgende artikel is gebaseerd op een al in 2019 geschreven artikel door Dr. John L. Reizer en laat zien welke rol de medische wereld eigenlijk speelt in onze huidige maatschappij. Dit was uiteraard nog voor de huidige corona perikelen.

Dr. Reizer stelt dat de medische wereld bewust zodanig is opgezet door marketing experts dat je een soort één op één vergelijking kunt maken met religies.

Zo schrijft hij onder andere het volgende:

Hoewel een kleine minderheid van ons de medische beroepsgroep en hun roeping anders zien, ziet de meerderheid van de mensen artsen en de hele medische sector als priesters die in een kerk werken. De gehele opzet van de medische beroepsgroep is bewust opgezet als een weerspiegeling van een religieuze ervaring.

Als je een gebedshuis binnen wandelt, dan kom je in een ruimte die als heilig wordt beschouwd door de leden van de gemeente. Binnen in een kerk, synagoge of moskee of ieder ander religieus gebouw heersen bepaalde regels die in het algemeen bekend zijn bij de leden van de gemeente.

Uit respect voor het geloofssysteem is iedere vorm van kritiek, scepticisme of kritische vragen omtrent de waarheid van waar de organisatie voor staat niet toegestaan. Met andere woorden, de leden van de religieuze gemeente kunnen nooit openlijk vragen stellen over wat dan ook.

In de medische wereld draagt de dokter (priester, dominee, rabbi, imam) een witte jas waardoor hij onmiddellijk herkend wordt als de hogepriester binnen de gemeente. Binnen die gemeente zijn er verpleegsters (nonnen) die de dokter helpen met het verzorgen van de patiënten (de leden van de gemeente) wanneer deze ziek worden (zijn bezeten door kwaadwillende micro-organismen). Patiënten stellen doorgaans geen vragen over het advies van de dokter (dominee).

Er bestaat een verscheidenheid aan technieken (rituelen) die de professionals in de medische sector gebruiken om het lichaam te bevrijden van ziektes (kwade geesten). Een aantal van die technieken behelst het introduceren bij patiënten van synthetische medicijnen (heilig water) die op grote schaal door petrochemische bedrijven worden geproduceerd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: