De Grote Reset: ‘Betere Wederopbouw’ Betekent Technocratie & In Een Klap Het Einde van Liberalisme En Democratie — Sott.net

de-grote-reset:-‘betere-wederopbouw’-betekent-technocratie-&-in-een-klap-het-einde-van-liberalisme-en-democratie-—-sott.net

28-12-20 08:08:00,

dystopia

Om nou te zeggen dat de reactie op de coronapandemie overdreven was, is wel heel zachtjes uitgedrukt. Het begon als een rationele angst voor een ziekte welke uitliep in een wijdverbreide paniek, uitgezaaid naar staats – en burgerlijke instanties. Benevens het spektakel van de Amerikaanse verkiezingen (misschien een voorbeeld), is het gerechtvaardigd om te stellen dat de democratie niet langer bestaat. De rechtsstaat is niet meer.

De ‘noodtoestand’ blijft in grote delen van de wereld van kracht en zal waarschijnlijk voor onbepaalde tijd blijven gelden. Dit alles is genormaliseerd onder de dekmantel van de afgekondigde medische noodtoestand en, als een soort modern Milgram-experiment, loopt de grote massa netjes in het gareel. Wie het waagt ‘het nieuwe normaal’ ter discussie te stellen – het constante handen wassen; het alom temperaturen; het afstand houden; het contactonderzoek – wordt nu beschouwd als een bedreiging voor de maatschappij.

Als er al een heet hangijzer is, dan is het waarschijnlijk het feit dat er geen pandemie lijkt te zijn. Ondanks de opgeklopte melding van gevallen is er geen significante piek in het totaal aantal sterfgevallen dat plaatsvindt in een normaal griepseizoen.

In de meerderheid van de mensen die er ziek van worden manifesteert Covid-19 zich als een milde griep, terwijl de meeste mensen helemaal geen symptomen ondervinden. Kinderen worden nauwelijks ziek en, volgens een groeiend aantal artsen, kan Covid-19 succesvol behandeld worden met goedkope en alom verkrijgbare medicijnen zoals vitamines D, C en zink.

Dus wat is er in vredesnaam aan de hand? Waarom staan er ineens overal voor alle kassa’s plexiglas schermen? Waarom is het dragen van maskers verplicht en waarom zijn er traceerapps? Waarom werden scholen en bedrijven verplicht om te sluiten? Waarom is de wereldeconomie tot stilstand gebracht? Waarom worden mensen in hun huizen opgesloten? Waarom laat men de ouderen alleen sterven?

Deze hele toestand moet ontward worden, maar waar te beginnen? Waarmee is dit horrorverhaal begonnen? Wat zijn de fundamentele feiten waarmee een eerlijke en evenwichtige beoordeling kan worden gegeven? Met welke veronderstellingen, als die er al zijn, zou een aanvang kunnen worden gemaakt?

Misschien zouden we maar meteen in De Grote Reset moeten duiken, zoals voorgesteld door het Wereld Economische Forum (WEF). Dit voorstel behelst de wederopbouw van de post-Covid wereldeconomie op ‘duurzame’ wijze,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: