We zijn allemaal China? We kunnen het! | Door Hermann Ploppa | KenFM.de

we-zijn-allemaal-china?-we-kunnen-het!-|-door-hermann-ploppa-|-kenfm.de

28-12-20 04:59:00,

Waarom de poging om China te evenaren gedoemd is te mislukken…

Een standpunt van Hermann Ploppa.

Het Westen ontwikkelt steeds meer een minderwaardigheidsgevoel ten opzichte van de Volksrepubliek China. De modernisering van de staat en de digitalisering van de samenleving maakt de wijze staatshoofden van de Anglo-Amerikaanse waardengemeenschap groen van jaloezie. Al vrij vroeg in de Corona-crisis stelden Amerikaanse strategen vast dat de VS op het gebied van 5G-technologie niet meer kon concurreren met het Midden-Koninkrijk. Daarom heeft de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, deze lente een voormalige hoofdontwikkelaar voor internetgigant Google Eric Schmidt ingehuurd om de staat van de Oostkust te transformeren langs Chinese lijnen.

Er was geen publiek debat over de vraag of de New Yorkers zelfs maar zo’n vernieuwing van overheidsinstellingen, scholen en ziekenhuizen wilden. Op een goede postdemocratische manier ontmoetten wijze mannen elkaar achter gesloten deuren en lieten ze slechts fragmenten van het debat naar het publiek doorsijpelen. Er bestaat nu weinig gerede twijfel over het feit dat elementen van het Chinese bestuur moeten worden overgedragen aan westerse geveldemocratieën als onderdeel van het Great Reset-programma dat is geïnitieerd door het World Economic Forum en het Internationaal Monetair Fonds. Of zullen we nauwkeuriger zeggen: over elkaar heen gelegd en geënt.

Kun je kersentakken op een appelboom enten?

Zelfs onze Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft het idee dat het Chinese model ons al snel oud zou kunnen laten lijken, al laten vallen. Daarom worden in de slipstream van de Corona-crisis in een handomdraai 5G-netwerken geïnstalleerd volgens het Chinese model, die het Duitse landschap zo dicht mogelijk benadelen en de Duitse burgers bestralen. Daarom moeten onze steden zo snel mogelijk worden omgevormd tot slimme steden – met totale digitale bewaking, met gerobotiseerde leveringsdiensten in plaats van hoekwinkels. Met een nauwgezette opvolging van al onze communicatie. Want dan hebben we geen democratische verkiezingen meer nodig – ze weten al uit ons digitale geweerschot wat we willen en wat we verafschuwen. Dat meen je niet.

Dit is te zien in de denkpapieren van het Bondsministerie van Binnenlandse Zaken. En autistische kinderen of zeer oude senioren kunnen zeker worden opgevangen door robots zoals in Japan.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: