Dit is hoe ze je beetnemen waar je bij staat

dit-is-hoe-ze-je-beetnemen-waar-je-bij-staat

29-12-20 08:33:00,

corona, social enineering, manipulatie, leon de winterOp heel veel verschillende manieren worden wij beïnvloed door de mainstream media.

Ze doen dat soms zo geraffineerd dat je misschien geneigd bent om te denken dat iets wat ze schrijven goed is, terwijl precies het omgekeerde het geval is.

De bekende Joodse auteur Leon de Winter schrijft wekelijks een column in de Telegraaf en ook deze week is dat niet anders.

In de column van deze week beschrijft hij een maatschappij waar mensen van 50 plus op bepaalde tijden en op bepaalde locaties alles kunnen doen, net zoals ze dat vroeger deden.

Zo zijn er speciale tijden waar deze mensen de stad in kunnen en lekker op een terrasje zitten net zoals vroeger.

De nieuwe maatregelen van Brussel werken. Want als vijftigplusser met een chronische ziekte kan ik nu op maandag- en op donderdagochtend tot drie uur ’s middags de binnenstad van Haarlem in. Alle winkels met „veilig” personeel – personeel dat vlak voor het openen van de deuren een sneltest heeft gedaan – ontvangen gedurende die dagdelen uitsluitend klanten zoals ik. Ik kan op een verwarmd terras zitten van een van de vele brasserieën rondom de St. Bavo, bediend door vers-getesten en weer even het gevoel ondergaan van een normaal bestaan in een sociaal-normale stad. Het was er overvol op de terrassen. De horeca en de middenstand zijn gered. Op die andere dagdelen verschijn ik niet in Haarlem. Dan gaat de rest van de bevolking winkelen en eten en drinken en blijf ik thuis. Zij hoeven niet te lijden aan mijn verzwakt immuunsysteem.

Zoals iedereen van mijn risicogroep doe ik elke week een sneltest bij het teststation voor vijftigplusser op de dag en op het tijdstip die voor mij zijn gereserveerd. Dat staafje in keel en neus blijft irritant, maar wat ik ermee aan vrijheid mee win compenseert dat lichte ongemak in ruime mate.

En zo gaat het verder. De Winter beschrijft hoe hij als kwetsbare 50 plusser weer kan reizen. 

Afgelopen weekend waren we een weekend in Barcelona tijdens het maandelijkse „Gray Weekend”, dat overal in Europa is ingevoerd. Aan de aparte 50-plus incheckbalies zitten mensen die tot mijn groep behoren en hetzelfde protocol volgen als ik.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: