STOF TER OVERDENKING – Deel 1: Het Milgram-experiment – CSTV

stof-ter-overdenking-–-deel-1:-het-milgram-experiment-–-cstv

29-12-20 08:48:00,

Vier experimenten van toepassing op de coronahoax

Alle inhoudelijke argumenten tegen de huidige coronamaatregelen en de gevolgen daarvan, zijn intussen uitgekauwd tot in den treure. Het resultaat is mager; we zitten in de zoveelste ‘intelligente’ lockdown waarbij de alleenheerser tot op detailniveau aan het micro managen is welke detailhandel wel of niet open mag zijn op grond van de meest idiote argumenten. En dat terwijl winkels nota bene niet eens tot publieke plaatsen mogen worden gerekend aldus een uitspraak van de voorzieningenrechter in 2014. Niet dat het regiem zich daar iets van aantrekt uiteraard. Want zoals we weten staat een dictatoriaal regiem boven recht en wet zoals genoegzaam is bewezen in de achterliggende maanden. Bovendien tovert het regiem de nieuwe bedreiging als een konijn uit de hoge hoed; het gemuteerde virus.

Qua inhoudelijke argumenten tegen de hoax zijn de andersdenkende partijen wel uitgedacht en is de boodschap méér dan voldoende uitgedragen. Zij die toch al niet in de hoax geloofden werden in hun mening gesterkt.

Maar de lieden die wat minder sterk in hun schoenen staan, goedgeloviger en naïever zijn laten zich moeilijker overtuigen. De ware volgers van de coronadoctrine zijn wars van elke informatie die hun geloof zou kunnen aantasten en lopen sowieso fanatiek in het gelid.

Kortom, de continue hersenspoeling en indoctrinatie vanuit het regiem, voluit gesteund door de msm heeft zijn vruchten afgeworpen; de massa volgt kritiekloos het regiem. En dat terwijl iedereen die twee plus twee kan optellen kan begrijpen waarom het allemaal nergens op slaat. Maar ja, ‘Ware domheid is een ongeneeslijke ziekte’, zo sprak de schrijver, journalist en historicus Otto von Leixner. Waarvan akte.

De psychologie achter de coronahoax

De vraag is welke psychologische achtergronden die volgzaamheid heeft? Hoe zij wordt afgedwongen? Wat zijn de effecten? Hoe komt het dat zo’n groot deel van de bevolking kritiekloos zich de meest idiote maatregelen laat welgevallen, hun privéleven laat dicteren, hun bedrijven laten kapotmaken zonder dat, excusez le mot, de pleuris uitbreekt.

In een serie artikelen komen vier psycho-sociale experimenten langs die een mogelijke verklaring geven voor dat fenomeen van slaafse volgzaamheid. Let wel, verklaringen maken dat je wellicht begrijpt wat er gebeurt. Dat is nog iets anders dan goedkeuren.

Aan bod komen het Milgram-experiment, het Stanford-prison experiment, The Wave en het Stockholm-syndroom.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: