Controversieel door Bill Gates gefinancierd plan om zonnestralen te verduisteren schrijdt stilletjes voort – Frontnieuws

controversieel-door-bill-gates-gefinancierd-plan-om-zonnestralen-te-verduisteren-schrijdt-stilletjes-voort-–-frontnieuws

30-12-20 08:13:00,

Een bizar klinkend plan om de aarde te redden, gefinancierd door vaccingoeroe Bill Gates, schrijdt stilletjes voort. Het plan – om de zonnestralen en hun impact op de aarde te dimmen – is naar verluidt allemaal in de naam van het helpen revitaliseren van het milieu, en dus het redden van de mensheid.

De miljardair-globalist is vastbesloten om de aarde te redden, ongeacht de kosten.

“Hoewel u misschien aandacht hebt besteed aan Gates’ inspanningen op het gebied van vaccinatie en lockdowns, heeft u misschien niet gemerkt dat een van de meest controversiële missies van Gates net groen licht heeft gekregen: een project dat zou helpen de zon tegen te houden”, schrijft Douglas Golden op Western Journal.

Reuters rapporteert dat het geo-engineering plan – een Harvard University project dat grotendeels door Gates wordt gefinancierd – “van plan is om een controversiële theorie uit te testen dat de opwarming van de aarde kan worden tegengehouden door deeltjes in de atmosfeer te spuiten die de stralen van de zon zouden weerkaatsen”.

Het persbureau meldt dat de Swedish Space Corporation al stappen heeft gezet in het uittesten van de theorie.

“Onderzoek in de open lucht naar het spuiten van kleine, zonreflecterende deeltjes in de stratosfeer, om de opwarming van de aarde te compenseren, is jarenlang geblokkeerd geweest door controverses – waaronder dat het de nodige bezuinigingen in het broeikasgas-programma zou kunnen eisen. In een kleine stap kwam het Swedish Space Corporation deze week overeen om de onderzoekers van Harvard aanstaande juni te helpen een ballon in de buurt van de Arctische stad Kiruna  te lanceren. Het zal een gondel met 600 kg wetenschappelijk materiaal 20 km (12 mijl) omhoog dragen”, rapporteert Reuters.

Men haalt ook het tijdschrift Nature aan, dat het plan in begrijpelijkere termen uiteenzet.

“Het idee is simpel: spuit een hoop deeltjes in de stratosfeer en ze zullen de planeet afkoelen door een deel van de zonnestralen terug in de ruimte te reflecteren. Wetenschappers zijn al in praktijk getuige geweest van het principe”.

“Toen de berg Pinatubo in 1991 op de Filipijnen uitbarstte, injecteerde ze naar schatting 20 miljoen ton zwaveldioxide in de stratosfeer – de atmosferische laag die zich uitstrekt van ongeveer 10 tot 50 kilometer boven het aardoppervlak.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: