Galerij der Moedigen: Willem Engel en Jeroen Pols – De Lange Mars Plus

galerij-der-moedigen:-willem-engel-en-jeroen-pols-–-de-lange-mars-plus

30-12-20 08:21:00,

Het duo Engel en Pols zijn iets langer dan acht maanden bezig, eerst in de stichting Viruswaanzin die later omgedoopt werd in Viruswaarheid. Na het interview dat Willem Engel gaf bij Café Weltschmerz ging het duo pas echt los tegen de Nederlandse staat. En niet zonder gevolgen. Zij staan aan de basis van demonstraties en tal van rechtszaken. Ondanks felle kritiek en tegenwerking uit de kringen van overheidsvolgers zetten zij hun nuttige werkzaamheden voort tegen coronamaatregelen en 1,5 meter maatschappij. Vandaar dat ze deze plek in de galerij hebben verdiend!

Eerste kennismaking bij Weltschmerz

`Een crisis in de wetenschap, lockdown is een schande’ is de titel van de video waarin Willem Engel (1977) in gesprek is met Ramon Bril. Hiermee gaf de voormalige wetenschapper zijn visitekaartje af. We leren hem kennen als een kritische beschouwer van met name de mediahype rond het coronavirus. Maar ook zijn activisme tijdens tal van demo’s voor vrijheid en liefde zoals we hem zo vaak het afgelopen jaar hebben horen zeggen.

“De maatregelen die door onze overheid zijn genomen, zouden op wetenschap gebaseerd zijn. Echter, als we dieper kijken zien we een spel van belangen en zwakten binnen de wetenschap, waardoor fout na fout gemaakt wordt.” Engel windt er geen doekjes om.

De mainstreammedia komen superlatieven te kort om hem genadeloos af te branden. Alles halen ze uit de kast om het imago van de criticaster van Rutte en co te bezoedelen. Krantenkoppen zijn veelzeggend in dit verband: `De rattenvanger van Hamelen’, sekteleider, megamafklapper. Vooral als Willem weer eens door de politie wordt aangehouden staan de mainstreamers vooraan om foto’s te schieten en Engel te demoniseren. Ondanks alle druk blijft hij vooral vriendelijk en beschaafd de onfrisse praktijken van de overheid bestuderen en van commentaar voorzien.

Jeroen Pols

Jurist Pols is de andere helft van het vermaarde duo. Pols drukt zich minder vriendelijk uit dan Engel in zijn kritiek, maar ook hij blijft netjes. Pols is de man van de juridische analyses die wetsvoorstellen en brieven aan de Kamer en dergelijke lectuur beoordeelt en becommentarieert. Op deze manier kan vriend en vijand tijdig op de hoogte blijven van de duistere wegen die Rutte bewandelt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: