Pastoor past voor ‘chemisch’ coronavaccin: ‘Kans op 20 tot 30 bijwerkingen’

pastoor-past-voor-‘chemisch’-coronavaccin:-‘kans-op-20-tot-30-bijwerkingen’

30-12-20 08:24:00,

Homepagina » Mens en Dier » Drutense pastoor past voor ‘chemisch’ coronavaccin: ‘Kans op 20 tot 30 bijwerkingen’

Foto: CC0

in Mens en Dier
30 december 2020 06:00

Gezonde mensen hebben geen vaccinatie nodig, zei pastoor Jos Hermans uit Druten onlangs tijdens een preek. De pastoor is geen voorstander van ‘een niet echt goed getest chemisch vaccin met kans op 20 of 30 bijwerkingen’. Zelf laat hij zich dan ook niet vaccineren.

De preek van Hermans zorgde voor ophef, waarna hij zijn verontschuldigingen aanbood. Hij staat nog wel achter zijn uitspraken. “Niet welgevallige signalen over corona en vaccineren worden van bovenaf gecensureerd,” zei hij.

“Wat geloven we in deze tijd als het gaat om vaccineren tegen Covid-19 of Covid-21? Bijvoorbeeld: als je gezond leeft, niet ziek bent, ook niet wordt, waarom neem je dan medicijnen? Als het niet regent, maar continu de zon schijnt, waarom trek je dan een regenpak aan? Als je geen last van hoofdpijn hebt en ook geen koorts, lichte verhoging, waarom dagelijks paracetamol nemen? Waarom medicatie toedienen als je die niet nodig hebt?” vroeg Hermans tijdens zijn preek.

Ik pas

Hij wees erop dat je als mens een prima immuunsysteem hebt. “Gezonde mensen hebben geen medicatie nodig en ook geen vaccinatie.” De pastoor voegde toe dat er nu ook wordt nagedacht over het verbinden van voordelen aan vaccineren. “Dat je mag gaan winkelen, naar evenementen mag gaan of naar een bioscoop. En wie zich niet vaccineert, krijgt die voordelen niet.” Dat is volgens hem gevaarlijk en werkt stigmatiserend.

“Ik geloof ook in het versterken van het immuunsysteem als het verzwakt is door gezond eten, genoeg bewegen, goed slapen, enzovoorts. En niet door een chemisch vaccin te laten injecteren. Met zelfs kans op 20, misschien wel 30 bijwerkingen als je de bijsluiter leest. Ze zeggen ook altijd: voordat je een medicijn neemt, lees eerst de bijsluiter,” aldus Hermans.

“Dit alles maakt dat ik persoonlijk op dit moment – net zoals anderen, zelfs de makers van het vaccin – zeg: ik pas.”4.9
29
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: