De twijfels van een Nederlandse huisarts

de-twijfels-van-een-nederlandse-huisarts

31-12-20 10:43:00,

corona, huisarts jan vingerhoets twijfeld aan corona vaccinMensen kiezen er in het algemeen voor om arts te worden omdat zij een roeping hebben om andere mensen te helpen.

Wanneer zij dan nu worden gedwongen mee te werken aan het vaccineren van de bevolking met in feite niet geteste vaccins, dan slaat de twijfel toe.

Als je een huisarts bent in Nederland en je gebruikt je gezonde verstand om te analyseren wat er nu allemaal gebeurt in ons land, dan blijf je zitten met vragen, heel veel vragen.

Een dergelijke huisarts is Jan Vingerhoets uit Bergen op Zoom.

Dr. Vingerhoets heeft een aantal berichten gepubliceerd op Linkedin, waarbij hij schrijft wat heel veel artsen in ons land en België op dit moment zullen denken en voelen.

Het zijn in totaal 3 berichten die wij hier combineren, omdat het een heel goed beeld geeft van de dilemma’s waar veel artsen en andere zorgmedewerkers mee zullen worstelen.

De eerste aflevering is gepubliceerd op 20 december 2020.

Op 17 december heb ik in een speciaal hiervoor georganiseerd overleg met leden van mijn huisartsengroep mijn zorgen gedeeld over het feit dat wij als huisartsen een actieve rol hebben in een vaccinatieprogramma waarvan nog erg veel onbekend is.

Mijn zorgen zijn de volgende:

– het vaccin bestaat nog maar kort, het aantal beschikbare gegevens is relatief beperkt.

– aan jonge vrouwen wordt aangeraden om minimaal 2 maanden na vaccinatie niet zwanger te worden

– zwangerschap dient te worden uitgesloten voorafgaand aan vaccinatie

– het vaccin wordt al volop gepromoot, waarbij deze gegevens niet of nauwelijks worden genoemd. Zij blijken zelfs bij veel artsen onbekend.

– toch wordt personeel van verzorgings- en verpleeghuizen als eerste gevaccineerd. Daarin bevinden zich veel vrouwen in de reproductieve levensfase.

– in de haast om te vaccineren lijkt eerlijke en volledige voorlichten van het publiek minder prioriteit te hebben. Voordelen worden benadrukt, nadelen of beperkte kennis worden nauwelijks genoemd. Dit baart mij grote zorg.

– er komt druk op zorgmedewerkers om zich te laten vaccineren. Ongevaccineerden kunnen straks geweigerd worden bij vliegreizen, in restaurants, op festivals. Hoe vrijwillig is het vaccin?

– het vaccin is qua werking het eerste in zijn soort.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: