EU-bijeenkomst: het aftappen van uw surfgeschiedenis bepaalt uw kredietwaardigheid – Frontnieuws

eu-bijeenkomst:-het-aftappen-van-uw-surfgeschiedenis-bepaalt-uw-kredietwaardigheid-–-frontnieuws

01-01-21 05:06:00,

Banken zouden de surfgewoonten van hun klanten moeten kunnen aftappen om hun kredietwaardigheid beter te kunnen beoordelen, volgens discussies tussen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB) in het najaar, zo schrijft het IMF op zijn website.

In een nieuwsupdate schrijft het IMF dat bedrijven die zich bezighouden met “fintech” het probleem oplossen dat klanten die geen creditcard hebben gehad geen bankleningen kunnen krijgen, omdat ze geen kredietverleden hebben.

“Fintech lost het dilemma op door verschillende niet-financiële gegevens af te tappen: het type browser en hardware dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het internet, evenals de geschiedenis van online zoekopdrachten en aankopen”, schrijft het IMF.

De financiële technologie-industrie kan dan gebruik maken van “kunstmatige intelligentie” en machinaal leren om erachter te komen hoe de onderschepte informatie kan worden gebruikt om de kredietwaardigheid van een persoon te bepalen. De kredietwaardigheid kan vervolgens worden overgedragen aan banken, die hiermee de kredietwaardigheid van een individuele klant kunnen berekenen.

Psycholoog Nicolai Sennels: Vier factoren die moslims crimineler maken

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: