Geef uzelf een nieuwjaarscadeau door in 2021 de regie over uw leven terug te pakken – Xandernieuws

geef-uzelf-een-nieuwjaarscadeau-door-in-2021-de-regie-over-uw-leven-terug-te-pakken-–-xandernieuws

01-01-21 07:46:00,

U hebt niet overal invloed op, maar sommige ketenen in uw leven kunt u wel degelijk zelf verbreken.

—————————————————————————————————————————————-

We denken dat we als gewone mensen machteloos zijn tegen een overheidssysteem met zoveel macht en controle, en vrijwel onbeperkte financiële middelen. Maar is dat ook zo? Het klopt dat er veel zaken in ons leven zijn waar we geen directe invloed op hebben, maar er zijn ook veel zaken waarop we dat wel kunnen hebben (maar vaak niet doen).

Doorgaans denken de meeste mensen als eerste aan ‘geld’ als ze zich voorstellen hoe ze meer regie over hun leven zouden kunnen krijgen. Met genoeg geld kunt u comfortabel leven, een grote vrijstaande villa kopen, een dure auto, een boot, het beste onderwijs, de beste medische zorg, de mooiste vakanties, invloed en aanzien krijgen, et cetera.. Onze cultuur heeft vrijwel enkel oog voor ‘regie door geld’.

Geld wordt feitelijk verafgood, zelfs in christelijke en andere religieuze kringen. U zegt: dat valt wel mee, bij mij / bij ons is dat niet het geval? Gaat u dan eens opletten hoe vaak er wordt gepraat over aan (meer) geld gerelateerde zaken, zoals een (nog) groter huis, die droomauto, die geweldige verre vakantie, weer een nieuwe inrichting of keuken, en noem maar op. En hoe vaak bent u daar zelf ‘stiekem’ in uw gedachten mee bezig, al was het alleen maar door met de loterij mee te spelen (‘maar we doen het ook voor de goede doelen, hoor!’)?

Met geld kan maar weinig essentieels worden gekocht

En toch kun je met geld eigenlijk maar heel weinig essentieels kopen. Met geld koop je geen oprechte liefde en ware vriendschap, noch vertrouwen, genegenheid, gemeenschapszin, emotionele intelligentie, wijsheid, zingeving, capaciteiten, gezondheid, vertrouwen, creativiteit, overtuiging, zelfdiscipline, standvastigheid, zelfvertrouwen, integriteit, eerlijkheid, authenticiteit, geloof, of innerlijke zekerheid.

Dus wat u zichzelf ook toewenst voor 2021, de kans dat u werkelijk krijgt wat u wenst neemt toe als u zich eerst de regie over uzelf en uw leven ‘cadeau’ geeft. Hoewel geld zeker een belangrijk middel is om in bepaalde mate ‘regie’ te krijgen – zo kunt u besluiten om uw bestaande financiële mogelijkheden anders te gebruiken, en prioriteit te geven aan het verbeteren en onderhouden van uw lichamelijke, psychische en spirituele gezondheid – is het niet het fundament hiervan.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: