Een betere wereld samen begint bij jezelf – Viruswaarheid

een-betere-wereld-samen-begint-bij-jezelf-–-viruswaarheid

02-01-21 07:26:00,

Door Willem EngelEen betere wereld samen begint bij jezelf

We laten een jaar achter ons waarin we vooral onszelf hebben leren kennen. We hebben moeten evalueren wat belangrijk is in het leven.

Focus op wat het leven mooi maakt

Door de hindernissen en uitdagingen, de tegenstellingen en polarisatie, de afstand en kilheid, die afgelopen jaar meer aanwezig waren dan normaal, is er juist een focus op datgene wat het leven zo mooi maakt. De verdieping, de intensiteit, de warmte, het samen zijn, echt contact maken, aanraken, omhelzen.

Vergis je niet, ook al is de strijd reëel en soms uitputtend, het is alleen vol te houden juist omdat ons doel verbinding, contact, begrip en liefde is.

Wij kunnen dit!

Hoe moeilijk het ook wordt de komende tijd, 2020 heeft laten zien dat wij dat aankunnen, sterker nog dat het onze missie is. Zo lang dat licht van waarheid en liefde in jou blijft branden, zo lang je op blijft staan, zo lang je je rug recht houdt, ben je onverslaanbaar.

Het voelt af en toe hopeloos of onrechtvaardig. Af en toe wil je schreeuwen en wil je mensen niet meer vriendelijk te woord staan. Af en toe zou je er het liefst op los slaan, actie nemen, het recht in eigen hand willen nemen. Het bestormen van de bastille, de misdadigers te grazen nemen enzovoorts. Maar realiseer je dat je niet tegen hen vecht, de strijd om een betere wereld zit in jezelf.

Blijf bij jezelf

Door bij jezelf te blijven, niet door je in te houden, maar door jezelf te kennen, door je emoties te voelen, door te accepteren dat je pijn hebt en dat je bang bent, dat je woedend bent, maar je ook te realiseren dat het een gevoel is en dat het je niet hoeft te regeren. Jij als autonoom wezen hebt het in je om een keus te maken, hoe zet je die gevoelens in? Hoe gebruik je de oerkrachten die in elk van ons zit? Gebruik je verstand samen met je gevoel, dan ben je namelijk tot grootsheid in staat.

Creëer een betere wereld

De kracht van het scheppen, het voorstellen, het bedenken, het dromen en van het creeeren is nu heel hard nodig. Het is namelijk aan jou om die betere wereld te gaan maken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: