Het verschil tussen frikandellen, vaccins en de bijwerkingen van het COVID-19 vaccin | Stichting Vaccin Vrij

het-verschil-tussen-frikandellen,-vaccins-en-de-bijwerkingen-van-het-covid-19-vaccin-|-stichting-vaccin-vrij

02-01-21 08:51:00,

“Het enige dat wij hoeven te doen is even zo’n prikkie te gaan halen. Ik hoor mensen zeggen: ‘Ik weet niet precies wat erin zit’, dan denk ik: ‘Joh, je hebt je hele leven frikandellen gegeten, en je weet ook niet precies wat daarin zit’”. – Hugo de Jonge

 
Kun je vaccins vergelijken met frikandellen? Wat zijn de bijwerkingen van het nieuwe COVID-19 vaccin van PfizerBioNTech, en hoe vaak komen ze voor? En wie doen er mee aan fase 3 van het onderzoek?

Levensbedreigende, ernstige en voorbijgaande bijwerkingen

 
Op 19-12-20 gaf Thomas Clark een presentatie over een onderzoek uitgevoerd door de CDC (Centers for Disease Control) naar het voorkomen van analfylaxie na toediening van het Pfizer-BioNTech vaccin.1 Analfylaxie is een levensbedreigende allergische reactie.2 Er werden twee landen genoemd.

 

Engeland

In Engeland is men op dinsdag 08-12-20 begonnen met het vaccineren van bejaarden en ziekenhuispersoneel.3 In een artikel van CNN getiteld: ‘First Britons receive Covid-19 vaccine, a landmark moment in the pandemic’ (Eerste Britten krijgen het Covid-vaccin – een mijlpaal in de pandemie’) wordt vermeld dat “men hoopte aan het einde van de week 6000 mensen gevaccineerd te hebben”.3 De presentatie van Thomas Clark vermeld dat er op 09-12-20, één dag na de start van de vaccinatie, twee gevallen van analfalaxie zijn gemeld.

USA

Op 18-12-20 zijn er in USA zes gevallen van analfylaxie gemeld. Er waren toen 272,001 doses toegediend.1

Absolute contra-indicaties voor het COVID-19 vaccin

 
Uit de richtlijnen voor professionals van het RIVM (versie 31 december 2020) komt de volgende informatie over “contra-indicaties”, dat wil zeggen “medische redenen om een vaccin niet te geven”:
 

 
4.1 Absolute contra-indicaties

“Voor het stellen van een contra-indicatie voor een vaccinatie moet een individuele afweging gemaakt worden. Voor de COVID-19-vaccins gelden als absolute contra-indicaties:
 
• een aangetoonde ernstige allergie voor een van de bestanddelen van het vaccin;
 
•een aangetoonde ernstige allergische reactie na een eerdere toediening van hetzelfde vaccin.”
– RIVM-richtlijnen4

 
De richtlijnen voor een contra-indicatie zijn op 31-12-20 in allerijl door het RIVM aangepast. Maar dit is een formaliteit. Want de mensen die “in aanmerking komen voor het vaccin”,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: