Biontech/Pfizer-vaccin fabrikant: Covid-19 zal “de komende 10 jaar bij ons blijven” – Frontnieuws

biontech/pfizer-vaccin-fabrikant:-covid-19-zal-“de-komende-10-jaar-bij-ons-blijven”-–-frontnieuws

03-01-21 08:01:00,

– Covid-19 zou over 10 jaar nog steeds pandemieën kunnen veroorzaken, zegt de producent van het eerste goedgekeurde Coronavaccin ter wereld. Ugur Sahin, de CEO van Biontech, die volgens Forbes zojuist is gestegen tot de rang van multimiljardair – 5,1 miljard euro mag hij nu de zijne noemen – werkte samen met het Amerikaanse farmaceutische industriebedrijf Pfizer en had minder dan een jaar nodig om zijn twijfelachtige vaccin bij de nationale regeringen er doorgejast te krijgen.

Ongeveer 500.000 doses van het vaccin zijn al toegediend in het Verenigd Koninkrijk en het ziet er naar uit dat het binnen enkele weken in verschillende andere landen zal worden goedgekeurd.

Ondanks de vooruitgang vertelde Sahin op dinsdag tijdens een persconferentie dat hij denkt dat het virus nog enkele jaren kan overleven.

Op de vraag wanneer hij geloofde dat de wereld weer normaal zou kunnen worden, antwoordde Sahin:

“We hebben een nieuwe definitie van ‘normaal’ nodig. Het virus zal de komende 10 jaar bij ons blijven. We moeten wennen aan het feit dat er meer uitbraken zullen zijn”.

Sahin vervolgde dat een “nieuw normaal” niet zou betekenen dat landen in lockdown moeten gaan en dat dit scenario mogelijk zou kunnen zijn “tegen het einde van de zomer”.

“Deze winter zullen we geen invloed hebben op de infectiecijfers, maar we moeten een invloed hebben zodat de volgende winter de nieuwe normaal kan zijn”, zei hij.

Sahin drong er ook op aan om voorzichtig te zijn met de vraag of 60-70% van de wereldbevolking gevaccineerd is voldoende zou zijn om verdere uitbraken te voorkomen.

“Als het virus efficiënter wordt… hebben we misschien een hogere verdeling van het vaccin nodig om het leven weer normaal te maken”.

Zolang het volk blijft toegeven aan de angstcampagnes, zal “normaliteit” een kostbaar goed zijn waaraan alleen de heersende elite mag deelnemen.

Vaccinfabrikanten afgeschermd van alle aansprakelijkheid terwijl neveneffecten zich opstapelen

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: