Bladblazers verspreiden c0r0na – De Lange Mars Plus

bladblazers-verspreiden-c0r0na-–-de-lange-mars-plus

03-01-21 05:19:00, Foto 123rf

Bijdrage van Willem Grünbauer*

Bladblazers verspreiden corona!! De laatste paar weken zie ik nogal wat mensen in de weer met de luidruchtige bladblazer. En naast dat de motor van een bladblazer het milieu belast met nóg meer co2, verspreidt de gebruiker tijdens het blazen van blad ook nog eens op gevaarlijke wijze het alomtegenwoordig rondwarende virus!

Virussen immers, wanneer ze van een Corona-besmette langslopende- of fietsende voorbijganger afvallen- of dwalen, hechten zich aan ander levend materiaal. Ze verschuilen zich vooral in afgevallen eikels en op beukennootschilletjes! Wanneer er dan blad wordt geblazen is de kans uitermate groot dat de blazer zichzelf, maar ook omstanders tot meer dan honderd meter in de omtrek besmet!

Ooit, toen ik een kleine jongetje was, gebeurde, buiten mijn gezichtsveld, het ontzettende! In een ver land dat China heette vaardigden de Chinese leiders het bevel uit alle mezen, mussen en ander klein gevogelte te doden. Het verhaal gaat, dat ene Mao, de Grote Roerganger, zich op zijn buitenterras bevond en waarnam dat een musje enkele graankorrels van de grond pikte en daarmee vandoor ging. Of dat een mythe is, weet ik niet, maar het feit is wel dat het Chinese regime ervan overtuigd was dat de graanproductie verdubbeld werd als in het land geen diefachtige mezen en mussen meer te vinden zouden zijn.

Er zijn, onder meer op YouTube, nog wel filmpjes van te zien; het geschiedde in of rond 1958. Overal werden de vogeltjes gedood; vrouwen met lange stokken doorpriemden nesten, jongelui beoefenden een katapult-techniek en schoten de vogels uit de bomen. Weer elders, en stelt u het zich eens voor, maakten een paar duizend chinezen langdurig herrie, zwaaiden met vlaggen, gilden en krijsten als gekken terwijl een andere groep luidruchtig op trommels sloeg, uren lang, zodat de opgeschrikte en steeds maar rondvliegende diertjes van uitputting uit de lucht vielen. Naar schatting vonden er in dat jaar enkele miljarden mezen en mussen de dood. En echt, dit is géén lariekoek; zoek maar eens op Great sparrow campaign.

En daarna gebeurde het ontzettende; ik was nog geen tien. Toen er geen mus en mees meer in het land was,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: