Wat een geblunder! Tien voorspellingen van klimaatalarmisten voor 2020 die er afschuwelijk naast zaten – Climategate Klimaat

wat-een-geblunder!-tien-voorspellingen-van-klimaatalarmisten-voor-2020-die-er-afschuwelijk-naast-zaten-–-climategate-klimaat

03-01-21 08:21:00,

Kilimanjaro. Shutterstock.

Auteur: Tyler O’Neil  (VS).

Vertaling: Martien de Wit.

Lang voordat Beto O’Rourke beweerde dat de mens nog maar 10 jaar over had om in actie te komen tegen de klimaatverandering, hadden alarmisten al decennia lang het ene doemscenario na het andere voorspeld, waarbij elke voorspelling er hardnekkig niet in slaagde om realiteit te worden. Het lijkt erop dat het klimaat-Armageddon een permanente sabbatical heeft genomen.

Veel van deze Dag des Oordeels-voorspellingen noemden specifiek het annus horribilus 2020. Ook die voorspellingen zijn allemaal mislukt, sommige op nogal spectaculaire wijze.

Steve Milloy, een voormalig Trump/Pence EPA transitieteamlid en oprichter van JunkScience.com, vatte tien klimaatvoorspellingen voor 2020 samen, die ver de plank missloegen.

1. De gemiddelde temperatuur op aarde stijgt 3 °C

Screenshot van de 2 okt 1987 editie van de Saskatoon Star-Phoenix.

In oktober 1987 citeerde de krant Star-Phoenix in Saskatoon, Canada, James Hansen van NASA’s Goddard Institute for Space Studies in New York. Zijn model voorspelde een gemiddelde temperatuurstijging van “tussen een halve en één graad Celsius tegen het einde van de jaren ’90”.

“En binnen 15 tot 20 jaar zal de aarde warmer zijn dan in de afgelopen 100.000 jaar,” zei Hansen. Volgens de Star-Phoenix voorspelde zijn model dat “tegen het jaar 2020 een gemiddelde temperatuurstijging van ongeveer 3 °C zal plaatsvinden, met nog grotere extremen”.

Milloy haalde de voormalige NASA-klimatoloog Roy Spencer aan, wiens gegevens suggereren dat de wereldwijde temperatuur sinds 1987 met 0,64 °C is gestegen. De National Oceanic and Atmospheric Association (NOAA) toont een stijging van ongeveer 0,5 °C sinds 1987.

2. Wereldwijde uitstoot

In 1978 citeerde The Vancouver Sun een artikel uit het tijdschrift Science. Een onderzoeker van de Universiteit van Washington, Minze Stuiver, voorspelde dat de concentratie CO2 in de atmosfeer tegen 2020 verdubbeld zou zijn. “We weten dat als de huidige trends zich voortzetten, met de economie als enige limiet voor de exploitatie van fossiele brandstoffen, de CO2-concentratie tegen 2020 zal zijn verdubbeld. 40 tot 80 jaar na brandstofverbruikspieken – dat zal halverwege de eeuw zijn – zal de CO2-concentratie vijf tot tien keer zo hoog zijn als nu.”

Toch is de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet in de buurt gekomen van een verdubbeling sinds 1978.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: