Covid-concentratiekampen? Nieuw Amerikaans wetsvoorstel adviseert detentiecentra voor “ziektedragers” – Frontnieuws

covid-concentratiekampen?-nieuw-amerikaans-wetsvoorstel-adviseert-detentiecentra-voor-“ziektedragers”-–-frontnieuws

04-01-21 09:12:00,
Foto ter illustratie, scene uit de dystopie van de film © Children of Men

Een Democratische wetgever, N. Nick Perry, lid van het Huis van Afgevaardigden van de staat New York, heeft een wetsvoorstel ingediend dat de regering in staat zou stellen om mensen vast te houden die als een potentieel risico voor de volksgezondheid worden beschouwd, te midden van stemmen die waarschuwen dat de Covidcrisis wordt gebruikt om autoritarisme in te voeren.

Wetsvoorstel A416 roept op tot de “verwijdering en/of detentie” van personen die worden geïdentificeerd als een “geval, contact of drager” van een besmettelijke ziekte. Deze persoon of groepen personen moeten worden opgesloten in een medische inrichting of een andere geschikte faciliteit of locatie, meldt RT.

De verregaande bevoegdheden zouden worden aangewend in het geval dat de deelstaatregering een noodsituatie op gezondheidsgebied afkondigt vanwege een epidemie van een overdraagbare ziekte, stelt het wetsvoorstel voor.

De wet staat blijkbaar toe dat de gouverneur of een gezondheidsambtenaar dergelijke arrestaties eenzijdig goedkeurt, maar een gerechtelijk bevel is vereist binnen 60 dagen na de opsluiting, en een rechterlijke toetsing is ook vereist als het individu na 90 dagen nog steeds in hechtenis is.

Burgers die in hechtenis worden genomen, zullen worden vrijgelaten zodra de gezondheidsautoriteiten vaststellen dat ze niet langer besmettelijk zijn, zo staat in het wetsvoorstel.

Het wetsvoorstel staat ook toe dat de gouverneur of relevante gezondheidsautoriteiten mensen die geacht worden potentiële gezondheidsrisico’s te lopen, te verplichten zich te onderwerpen aan medische onderzoeken en een “voorgeschreven behandeling, preventieve medicatie of vaccinatie” te ondergaan.

De wet vermeldt niet specifiek het Coronavirus. Op zijn website zegt Perry dat A416 “Het verwijderen van gevallen, contacten en dragers van overdraagbare ziekten betreft die mogelijk gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid”.

Hoewel de wetgeving nog lang niet is aangenomen, heeft ze op social media voor grote consternatie gezorgd.

“Ik wist dat Cuomo een beetje een autoritaire antisemiet was, maar ik had nooit gedacht dat de staat letterlijk nazi zou gaan”, schrijft de conservatieve commentator Ian Miles Cheong, verwijzend naar de gouverneur van New York, Andrew Cuomo. De gouverneur is eerder beschuldigd van het opleggen van draconische hardhandig optreden tegen de Joodse gemeenschap van New York City,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: